Požarevac dobija novi kružni tok

Požarevac

Društvo

Požarevac dobija novi kružni tok

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Radovi na kružnom toku kod Višeg suda počinju u ponedeljak.

Izgradnjom ovog kružnog toka podići će se nivo bezbednosti, jer se ovim vidom regulacije saobraćaja omogućava bolji protok vozila nego na bilo kojoj raskrsnici sa svetlećom signalizacijom, a i vozači se brzo naviknu.

Vrednost investicije je 40 miliona dinara, a radove izvodi „PZP“ Požarevac sa podizvođačima. Rok za završetak radova je kraj jula. Dok traju radovi ovej deo grada neće biti kompletno zatvoren, jer je predviđeno da se radovi odvijaju u četiri faze. Kompletno zatvaranje raskrsnice predviđeno je tek krajem četvrte faze i to na dva dana, najverovatnije vikend, kada je intenzitet saobraćaja nešto manji.

„Prva faza će trajati do 10. juna ulica Jovana Šerbanovića postaće slepa ulica. Saobraćaj će se odvijati do Višeg suda i parkirališta kod Centra za kulturu. Moći će da se koriste i ulična parking mesta u tom delu. O režimu saobraćaja u narednim fazama, obavestićemo građane u junu“, rako je Mitar Karadžić, gradski menadžer.

 

Mitar Karadžić, gradski menadžer

Zajedno sa kružnim tokom, ovaj deo će dobiti i nove trotoare. Spomenik Petru Dobrnjcu ostaje na kružnom toku i biće osvetljen.

Karadžić je naveo da s obzirom da se radi Sinđelićeva ulica, radiće se i ovaj kružni tok, a kroz mesec i po dana očekuje se otvaranje i javne nabavke za ulicu PP odred, a Tabačka čaršija preko leta neće biti pešačka zona u večernjim satima. Gradski menadžer je apelovao na građane za strpljenje i da se prilagode nastaloj situaciji jer radovi moraju biti izvedeni.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top