„Sabor bačijara” četrnaesti put u Stamnici

Petrovac

Događaji

„Sabor bačijara” četrnaesti put u Stamnici

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

I ove godine očekuje se da „Bačijada“ okupi uzgajivače ovaca, stručnjake iz oblasti stočarstva, kao  i  brojne posetioce.

Jedna od najpopularnijih i najatraktivnijih privredno-turističkih i kulturnih manifestacija u petrovačkoj opštini „Sabor bačijara“, održaće se  u subotu 11. maja  na bačiji „Izvor“ u Stamnici.

Tokom Sabora, koji počinje već od 9 sati, održaće se izložbe ovaca i ovčarskih pasa, u revijalnom delu  prirediće se takmičenje u muži ovaca, a od pratećih sadržaja predviđene su  izložbe domaće radinosti, gastronomskih specijaliteta, pića, meda i drugih autentičnih proizvoda sa ovog područja.

Kulturno-prosvetni centar organizovaće bogat kulturno-umetnički program. U prvom delu programa ocenjivačkoj komisiji “Takmičenja sela Srbije” za opštinu Petrovac na Mlavi predstaviće se domaćin Mesna zajednica Stamnica.

Organizatori i ovogodišnjeg “Sabora bačijara” su Odbor sabora bačijara iz Stamnice, Mesne zajednice Stamnica i Stamnička Reka, Opštinska uprava, Turistička organizacija i Kulturno- prosvetni centar, a pokrovitelj je opština Petrovac na Mlavi.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top