A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Arhiv i najmlađi sugrađani u zajedničkoj misiji (FOTO) - arhiv - avantura
Arhiv i najmlađi sugrađani u zajedničkoj misiji (FOTO)

Požarevac

Događaji

Arhiv i najmlađi sugrađani u zajedničkoj misiji (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavljen projekat Istorijskog arhiva Požarevac i PU „Ljubica Vrebalov „Avantura u Arhivu“ iz koga su nastale istoimena slikovnica i bojanka koje će biti distribuirane svim vrtićima i osnovnim školama.

Projekt „Avantura u Arhivu“ započet je 2017. godine i proistekao je iz stalnih tendencija Arhiva za sticanje nove publike - mladih istraživača, zaljubljenika u zavičajnu istoriju i prijatelja Arhiva. Na inicijativu dr Jasmine Nikolić, direktorke Istorijskog arhiva Požarevac, započela je saradnja sa vrtićima. Osmišljena kao poseta izložbi, prilika da se zaviri u fondove i zbirke Arhiva, pripremljene arhivske fotografije, školske dnevnike i nebrojeno arhivsko blago, rezultiralo je interesovanju dece za Arhiv. Tako je depo, od mesta „gde se kriju dinosaurusi“, postao Arhiv koji čuva lepe stare fotografije i nudi istraživačke avanture.
Po rečima direktorke Nikolić, vršena je edukacija dece predškolskog uzrasta o značaju arhivskih dokumenata za istoriju grada, tradiciju i kulturu našeg naroda kroz brojne vaspitno – obrazovne aktivnosti, radionice, predavanja, tematske izložbe i prezentacije pod sloganom „Putujete sa nama kroz vreme, mi čuvamo istoriju“.
 „Želeći da izbegnemo stereotipe koji postoje o arhivima trudili smo se da prilikom dečijih poseta prikažemo sve aspekte rada Arhiva na dinamičan način. Zajedničko promišljanje u timu, sagledavanje resursa i uvažavanja realnosti dovelo nas je do takozvanog aktiviranja prošlosti“, rekla je Nikolić.

Projekat je okupio više od stotinu mališana iz Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“.


Potrebno je da naše mališane uključimo u različite projekte i drago mi je što su teme istorija, kultura i tradicija našeg kraja“, kazao je Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca.
Vesna Pejić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, prosvetu i zdravstvo, nije krila zadovoljstvo što je konačno na videlo izašla ideja kojom će se deca skloniti od loših navika i interneta.


Bitno je da ovakvu slikovnicu prigrle uz sebe i pokažu svima da se ponose gradom u kome žive“, rekla je Pejić.


Istorijski arhiv realizovao je projekat u saradnji sa timom iz PU Ljubica Vrebalov koji su činili: Marija Bajić, pređašnja direktorka ustanove, Slavica Milanović, pedagog, Marija Čerkez, Kristina Zdravković, Marijana Đalović, Emilija Petrović i Aleksandra Memarović, vaspitačice.


Ovo je jedan od načina da osetimo i podržimo pripadnost zajednici i to koliko smo i mi važni za njen opstanak i razvoj“, istakla je Tanja Lončar, vd direktorka PU „Ljubica Vrebalov“.
Mališani iz vrtića „Leptirić“ i „Neven“ prikazali su svoj talenat za igru.
 

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top