Bliži se dvogodišnjica radova na fasadi Načelstva, kraj u septembru?

Požarevac

Društvo

Bliži se dvogodišnjica radova na fasadi Načelstva, kraj u septembru?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U toku su radovi na bočnim stranama velelepnog zdanja koje uživa najviši stepen zaštite Zavoda za zaštitu spomenika kulture. 

Ovogodišnji radovi odnose se na delove zgrade gde su smešteni: Policijska uprava Požarevac, Braničevski upravni okrug i Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“.


Ovo je druga faza rekonstrukcije zgrade Načelstva i ona predviđa rekonstrukciju spoljne fasade, zamenu stolarije i sređivanje krova u delu ka Policijskoj upravi i iznad Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“.

Vrednost radova u drugoj fazi  je 74 miliona dinara  sa PDV-om. Počeli su u martu,a rok je 200 dana.
Ukoliko sve bude teklo po planu, odnosno ako druga faza ne prođe kao prva, zgrada Načelstva trebalo bi da konačno bude završena tokom septembra.
Prošle godine u okviru prve faze urađen je frontalni deo zgrade u kome je smešten veći deo Gradske uprave. Rekonstrukcija tog dela fasade trebalo je da bude okončana još u decembru 2017. godine. Radovi su počeli 25. jula 2017. sa rokom od 120 dana. To znači da je ceo projekat trebalo da se završi krajem novembra ili, u slučaju lošeg vremena, početkom decembra. Međutim, radovi su u međuvremenu obustavljeni. 
Zastoj je nastupio zbog upotrebe neadekvatnog materijala za obnovu fasade. Projekat je nakon toga u potpunosti izmenjen.Na izradu novog projekta čekalo se 4 – 5 meseci, a u okviru njega je zatim bila predviđena kompletna postavka nove stolarije, kao i promena materijala kojim se radi fasada zgrade. Radove je bilo neophodno izvoditi rofiks materijalom na krečnjačkoj osnovi, koji je inače dosta kvalitetniji. Sve to poskupelo je radove. 
Tek u martu – aprilu 2018. godine okončan je pregovarački postupak, nakon čega je grad u realizaciju uložio dodatnih 5,8 miliona dinara. Projektom je predviđeno i postavljanje novog osvetljenja na zgradi, što prvobitno nije bilo planirano.

Prva faza radova na fasadi zgrade Načelstva u Požarevcu koštala je oko 40 miliona dinara. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top