Džipovi voze po Stigu

Požarevac

Događaji

Džipovi voze po Stigu

Foto: E:B, Plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

Deveta blatnjava avantura ove subote u Barama. Organizatori poručuju:“Izvedite zver u šetnju“.

Ovogodišnja „Džipijada“ će okupiti oko 120 posada iz cele Srbije - Despotovca, Tutina, Novog Pazara, Zrenjanina, Petrovca na Mlavi, Golupca, Velikog Gradišta, Beograda, Mladenovca i drugih gradova.

„Off road sport je u zamahu u Srbiji i za razliku od pre desetak godina, kada je bio više amaterski, sada kupiš vozilo 4x4 i u radionici doradiš da bi to moglo da prođe kroz neke puteve. Kako su takmičenja počela da uzimaju maha, ljudi su počeli da ulažu mnogo u automobile. Danas je najjeftinije kupiti polovan džip, a potom je potrebno uložiti pet puta toliko u njega“, rekao je Slobodan Vasić, jedan od organizatora.

 

Manifestacija se sastoji iz turističke i četiri takmičarske vožnje. Okupljanje je od 8 sati, zatim kreće turistička vožnja, a potom u 14:30 sati na Beranjskoj utrini kreću takmičarske vožnje, najpe moto kros za motore prilagođene terenskim uslovima na soft stazi.

U konkurenciji džipova prvo se održava soft brzinski ispit, podeljen u dve klase po kubikaži vozila, a potom i takmičenje kvadova. Tu je i takmičenje „hard staza“, gde je uspeh završiti trku. Na kraju je novo takmičenje „ispit snage“, gde vozila pokušavaju da nadvuku jedno drugo.

Takmičenje traje do 19 sati, kad će biti dodeljene nagrade i sledi večera za učesnike. Na meniju je i bik na ražnju. Ove godine izostaće revija automobila u centru Požarevca.

Organizatori „Džipijade“ su „Offroad Club Stig 4x4“ Bare i MZ „Bare“ uz podršku Turističke organizacije grada Požarevca. 

Okupljanje zakazano za subotu u 8 sati na stadionu malih sportova.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top