A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Gradištanska udruženja žena višestruko nagrađena - veliko gradiste - zene
Gradištanska udruženja žena višestruko nagrađena

Veliko Gradište

Društvo

Gradištanska udruženja žena višestruko nagrađena

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženja žena iz gradištanskih sela na drugoj međunarodnoj manifestaciji ,,Hleb naš nasušni”.

Manifestacija je održana u manastiru Svetog Arhangela Gavrila u Pirkovcu, a organizator je Udruženja građana ,,Zajedno do svetlosti”. Na poziv Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig, Turistička organizacija opštine Veliko Gradište organizovala je nastup udruženja žena sa teritorije ove opštine u takmičarskom delu programa. 
U Pirkovcu su nastupila tri udruženja: „Ramski cvet“ iz Rama, „Topolovčanke“ iz Topolovnika i „Zlatna ruka“ iz Đurakova-Popovca. Veliki broj učesnika i posetilaca manifestacije imao je priliku da se upozna sa načinom izrade slavskih kolača, obrednih hlebova i sitnih kolača sa teritorije celog Balkana, a na etno štandovima koji su bili postavljeni ispred porte manastira izloženi su stari upotrebni predmeti kao i majstorska pisma. 

U velikoj konkurenciji, među pobednicima našlo se udruženje „Zlatna ruka” iz Đurakova-Popovca za osvojeno drugo mesto za najlepši etno štand i drugo mesto u pikadu, dok je treće mesto u ovoj disciplini osvojila ekipa „Veliko Gradište“.
Iguman Ahrimandrit Varnava (duhovno čedo starca Tadeja) je žila kucavica ovog mesta. On predano brine o manastirskom imanju, živi u molitvi, dočekuje i ispraća goste. Nakon liturgije na kojoj su bili prisutni vernici iz cele Srbije, organizovan je prigodan kulturno-zabavni program i ručak za sve učesnike.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top