Grip posustaje

Požarevac

Zdravlje

Grip posustaje

Foto: zzjzpo.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga, potvrđeno je ukupno 28 slučajeva virusa gripa tip AH1, kažu u Zavodu za javno zdravlje Požarevac.

Kao i prethodnih godina, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Požarevac obavlja redovni epidemiološki nadzor nad gripom u sezoni 2018/2019. godine. Iz populacionog nadzora nad oboljenjima sličnim gripu, nedeljni izveštaj se bazira na podacima dobijenim iz zdravstvenih ustanova sa teritorije Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga.

U toku 10. izveštajne nedelje, u Braničevskom okrugu registrovan je 181 slučaj oboljenja sličnih gripu; najveći broj obolelih beleži se u uzrasnoj grupi od 15 do 29 godina - 58 obolelih osoba.

U Podunavskom okrugu u toku 10. izveštajne nedelje registrovane su 73 osobe obolele od oboljenja sličnih gripu. Najveći broj obolelih beleži se u uzrasnoj grupi od 65 i više godina - 38 obolelih osoba.

U poslednje tri nedelje zapaža se pad broja obolelih od oboljenja sličnih gripu u Braničevskom i Podunavskom upravnom okrugu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top