Gujon: Budućnost zavisi od nas, od naših malih koraka koje činimo svaki dan

Petrovac

Događaji

Gujon: Budućnost zavisi od nas, od naših malih koraka koje činimo svaki dan

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Francuski humanista, osnivač i direktor francuske nevladine organizacije „Solidarnost za Kosovo“, bio je gost Narodne biblioteke „Đura Jakšić“ u Petrovcu na Mlavi.

Gujon je nedavno objavio knjigu „Svi moji putevi vode u Srbiju”, koju je ovom prilikom predstavio petrovačkoj publici. U knjizi objašnjava razloge osnivanja humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo” i angažovanja oko pomoći Srbima u enklavama na Kosovu.

Organizacija „Solidarnost za Kosovo” od osnivanja je dopremila pomoć u više od 30 konvoja u vrednosti većoj od milion i po evra, organizovala 12 projekata, sarađuje sa Eparhijom raško-prizrenskom i ima tridesetak volontera. Pomoć ovoj organizaciji u Francuskoj pruža 8.000 donatora.

„Budućnost zavisi od nas, ona zavisi od nas samih, od naših malih koraka koje činimo svaki dan“, poručio je Gujon u prepunoj čitaonici Narodne biblioteke „Đura Jakšić“.

 

Uvaženom gostu uručeni prigodni pokloni

Veče su, numerama na francuskom i srpskom jeziku, ulepšali Kristina Modrlanović, Sara Ristić i Aleksa Frajt, učenici drugog razreda Muzičke škole „Božidar Trudić“, odeljenje u Petrovcu na Mlavi, smer solo-pevanja u klasi profesorke Marijane Radosavljević, uz klavirsku pratnju profesorke Aleksandre Dačić.

U razgovoru sa predstavnicima opštinskog rukovodstva, Arno Gujon je najavio nastavak saradnje kao i obilazak petrovačke opštine. Tom prilikom, prigodne poklone  gostu uručili su zamenik predsednika opštine, Goran Ristić, i direktorka biblioteke, Jadranka Grbinović.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top