Gužva na Miloševićevom grobu ( FOTO)

Požarevac

Događaji

Gužva na Miloševićevom grobu ( FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Godišnjica smrti Slobodana Miloševića dovela je u Požarevac nekadašnje bliske saradnike i poštovaoce njegovog lika i dela.

Vence na grob Slobodana Miloševića položilie su delegacije Socijalističke partije Srbije glavnog odbora iz Beograda, Gradskog odbora Požarevac i drugih opštinskih i gradskih odbora, a povodom trinaestogodišnjice smrti nekadašnjeg lidera.

Delegacija GO SPS polaže venac

Došli smo da odamo poštu jednom velikom državniku u izuzetno teškom vremenu. Njegova borba za odbranu srpskog naroda ostaće zabeležena u istoriji i njegovi spomenici su Rezolucija 1244, kojoj ćemo ove godine obeležiti dvadeset godina i Dejtonski sporazum koji obeležava 24 godine mira i izvora stabilnosti za očuvanje života srpskog naroda na ovom prostoru. Njegova uloga u istoriji ostaće zapisana kao uloga borca koji je svoj život svesno posvetio toj borbi i ostavio ga u toku borbe u haškom kazamatu“, reako je Nikola Šainović, potpredsednik SPS-a, nekadašnji premijer Srbije i haški osuđenik.

 

Nikola Šainović, potpredsednik SPS-a

Povodom inicijative da se Miloševiću podigne spomenik u Beogradu, Šainović je napomenuo da spomenici koje je naveo postoje, jedan je i ovde u Požarevcu u dvorištu porodične kuće, a da će se drugi spomenici graditi, da će to istorija sigurno zabeležiti, a kako kaže, pomenuta inicijativa je u proceduri pred gradskim organima.

Pored Šainovića u delegaciji glavnog odbora stranke bio je i Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS-a i porodični prijatelj Miloševića.

Pored socijalista na grobu je i venac porodice Milošević.

Počast su odali i predstavnici Pokreta socijalista koji su doneli i venac svog lidera Aleksandra Vulina.

Vence su položile i delegacije Udruženja „Sloboda“ , Srpske radikalne stranke, Mesne organizacije boraca NOR-a iz Laćarka i mnogobrojni građani.

Vence su položile mnoge delegacije i građani

Dara Radonjić iz Smokovca kod Podgorice svake godine iz daleka dolazi da oda počast, „svom predsedniku“, sa fotografijom koja je prošla sve mitinge otkad je Milošević došao na vlast.

Dara Radonjić, verni pristalica iz Smokovca kod Podgorice

 Ni ove godine nije izostao organizovani prevoz pristalica i poštovaoca Slobodana Miloševića.

Oranizovani dolazak na grob Miloševića

Na ulazu u pordično dvorište postavljena je i knjiga utisaka.

Knjiga utisaka

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top