Ilija Marković oduševio žiri i publiku (FOTO)

Petrovac

Kultura

Ilija Marković oduševio žiri i publiku (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Četrnaestočlana glumačka ekipa, predvođena fenomenalnim Ilijom Markovićem, nasmejala je sve posetioce četvrte večeri desetog festivala glumačkih ostvarenja “Gulini dani.”

Ova komedija, iako napisana pre više od četrdeset godina, i dalje je aktuelna i govori o vlastoljubivosti, pohlepi i primitivizmu, osobinama koje se ne menjaju već, nažalost, opstaju kao "neuništiva devijacija našeg mentaliteta i našeg vremena".

Macola je glavni čovek u selu Mrduša Donja. Vlast deli sa Miletom, koji opstaje na vlasti unazad već skoro pedeset godina,i Mačkom, koji je spreman da uradi sve ne bi li ličio na svog uzora i autoriteta u životu, njegovog Macolu. Jedini seljak koji je bio u pozorištu i pogledao predstavu je Šapurina, koji im prepričava sadržaj Šekspirovog “Hamleta” i predlaže da ga spreme. Seljanima se priča dopadne i Macola, odslušajući po prvi put radnju jednog pozorišnog komada, odluči da svi zajedno spreme i odigraju “Hamleta”. Pošto im je, nepismenima, radnja komada teška za čitanje, seoski učitelj biva primoran da tekst „popravi“.

Žiri je još jednom imao težak zadatak, da od uigrane glumačke ekipe odabere najboljeg među njima. Odlučili su da četvrte festivalske večeri nagradu ponese Ilija Marković za ulogu Joce Škokića. Plaketu nagrađem glumcu, kao i zahvalnicu amaterskom pozorištu iz Kovina, uručio je Luka Perić, mladi glumac petrovačkog pozorišta „Bata Bulić“.


Ilija Marković, glumac večeri

Pete  večeri festivala publika će biti u prilici da pogleda predstavu Gradskog pozorišta Jagodina pod nazivom „Pidžama za šestoro“.

  • Ilija Marković oduševio žiri i publiku (FOTO)
  • Ilija Marković oduševio žiri i publiku (FOTO)

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top