Izložba slika kao omaž ženi (FOTO)

Požarevac

Kultura

Izložba slika kao omaž ženi (FOTO)

Foto: S.Milovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Učesnici izložbe pozivaju sve zainteresovane da pogledaju izložbu do 27. marta u Centru za kulturu Požarevac.

Povodom Međunarodnog dana žena,  ULIS  „Milena Pavlović Barili" Požarevac i gostujuće Udruženje likovnih stvaralaca „Spektar" iz Kostolca, ove godine realizuju osmomartovsku izložbu slika pod nazivom „Ženama u čast". 
 „Iako se 8. marta slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog pola, ovaj praznik postao je i prilika za iskazivanje poštovanja i ljubavi prema ženama. Zato Osmomartovska izložba dela članova ULIS-a „Milena Pavlović Barili" predstavlja omaž ženi. Odaje joj priznanje za doprinos čovečanstvu, hrabrost, borbu, prikazujući njenu lepotu i veličinu, njenu nežnost i snagu“, kazala je Biljana Milosavljević Pićurić, kustos, master istoričar umetnosti.

Veliki broj profesionalnih umetnika i amatera predstavlja svoj rad putem ove izložbe. Iako većini članova slikanje nije primarni poziv u životu udruženje okuplja tri generacije umetnika:  mlade umetnike u cvetu inspiracije, zrele umetnike i u post- penziji, sa istim ciljem da publici kroz kreativan način prikažu „jedinstvo različitosti", što je upravo i suština viševekovne borbe žena. Ujedinjeni ljubavlju za kreativnošću i samospoznajom lepote umetnici svesne misli izražavaju putem slika. 
To je i pokrenulo grupu entuzijasta da pre 68 godina osnuju klub ljubitelja slikarstva. Od samog osnivanja u udruženju su prisutne žene, veoma aktivne kako bi sačuvale već bogatu kulturnu tradiciju grada Požarevca, ali i da unapredile dalji razvoj umetnosti u svojoj životnoj sredini

Likovni klub „Milena Pavlović Barili" od početka je bio usmeren na podizanje znanja i svesti putem edukacije i raznih manifestacija iz oblasti kulture, ali i na predstavljanje sveta svojim jezikom. 
Među članovima udruženja vrlo su česti  i multitalentovani umetnici, a jedan od njih je i Goran Stević, koji je govorio svoje pesme posvećene ženi na svečanosti otvaranja izlobe, a muzikom i plesom program su oplemenili učenici Osnovne škole „Kralj Aleksandar I" na čelu sa  profesorkom biologije,  Vlatkom Strahinić.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top