Karatisti „Požarevac 92“ najbolji na Kupu prijateljstva

Požarevac

Sport

Karatisti „Požarevac 92“ najbolji na Kupu prijateljstva

Foto: SRA

How Good Of A Friend Are You Really?

Kup je održan juče Avantura parku arheološkog nalazišta Viminacijum, a organizatori su Srpska karate unija i Sportsko - rekreativna asocijacija.

Iza Požarevljana plasirali su se „Lotos“ Smederevo, „Šumatovac“ Aleksinac, „Panteri 012“ Žagubica i „Karađorđe“ Rača.

Takmičenje je otvorio sportski direktor Unije, Bane Dmitrović, koji je iznenadio sve prisutne zamenivši svoje odelo legionarskim kostimom u kojem je „komandovao“ ceremonijom svečanog otvaranja, predstavljajući klubove kao rimske legije. Službena lica su dobila titule centuriona, medikusa ili tribuna, dok je generalni sekretar SKU, Rada Stopić dobila finkciju domina skriba.

Ceo performans je naišao na oduševljenje preko 200 učesnika turnira iz klubova širom Srbije i Rumunije, koji su sa nestrpljenjem čekali trenutak da se u svojim kimonima slikaju pored „pravog“ legionara.

Samo takmičenje je proteklo u prijateljskoj atmosferi karakterističnoj za takmičenja u organizaciji Unije, u fer i korektnom nadmetanju svih učesnika, koji su tatami strunjače odmah po završetku svog nastupa zamenili izazovnim poligonima u duhu pravih sportskih avanturista.

Karatisti u Avantura Parku

Ceo kompleks Avantura parka arheološkog nalazišta Viminacijum, se pokazao izuzetno uslovnim za održavanje ovakvog sportskog događaja. Dve kongresne sale, izuzetno funkcionalna trpezarija, čista sanitarna mreža, fantastičan legionarski i visinski poligon, daju mogućnost organizacije velikog broja sportsko rekreativnih priredbi, koje su rukovodioci parka i Sportsko rekreativne asocijacije već ugovorili za realizaciju.

Priznanja učesnicima

Imajući u vidu postojeće kapacitete i organizaciono iskustvo oba tima, Avantura park će svakako postati svojevrstan sportsko rekreativni centar ovog dela Srbije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top