Kojo: „Ni Kurta, ni Murta“! (FOTO- VIDEO)

Požarevac

Događaji

Kojo: „Ni Kurta, ni Murta“! (FOTO - VIDEO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

I ovog petka jedan broj građana Požarevca svoje nezadovoljstvo iskazao na ulicama grada pod parolom „1 od 5 miliona“

Podršku okupljenim Požarevljanima  na osmom protestu pružio je i glumac Nikola Kojo koji im se, pred protestnu šetnju obratio.

On je svoj govor završio simboličnom porukom „ Ni Kurta, ni Murta“ koja je postala neka vrsta simbola požarevačkih protesta, nakon što je lokalno udruženje „ Jasno i glasno“ napravilo transparent sa ovim natpisom i svakog petka sa njim učestvuje u protestnim šetnjama.

Šta je Kojo poručio okupljenim Požarevljanima pogledajte OVDE
Nakon toga usledila je ustaljena šetnja, a građani su prošli od Starog korzoa, preko Tabačke čaršije, Radomira Milenića Rusa, Dositejeve, Moše Pijade i Jovana Šerbanovića, do Starog korzoa, pa potom kroz Voje Dulića i Lenjinovu ulicu do Trga.

Zahtevi se ne menjaju: otkrivanje izvršioca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića, zatim nalogodavca za fizički napad na jednog od lidera opozicije Borka Stefanovića u Kruševcu, ostavka predsednika Srbije i stvaranje uslova za slobodne i fer izbore.
Poseban akcenat je stavljen na zahtev za profesionalno izveštavanje medija, pre svega Radio televizije Srbije ali i svih ostalih medija, uključujući i lokalne. To podrazumeva, kako ističu organizatori,  pre svega objektivnost, istinitost i nepristrasno izveštavanje.

Ovog petka među okupljenim građanima primećen je i Velimir Ilić, lider Nove Srbije, koji je od 19 časova održao tribinu u požarevačkom Centru za kulturu.
Novi protest je zakazan za  naredni petak u 18 sati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top