mladi-romi-se-zalazu-za-zivot-bez-razlika-foto

Kostolac

Događaji

Mladi Romi se zalažu za život ''Bez razlika'' (FOTO)

Foto: "Društvo Rom Kostolac"

How Good Of A Friend Are You Really?

Mladi iz romske zajednice održali su u Kostolcu uličnu akciju povodom obeležavanja Dana ljudskih prava, pod nazivom ''Bez razlika''.

Mladi iz romske zajednice održali su u Kostolcu uličnu akciju povodom obeležavanja Dana ljudskih prava, pod nazivom "Bez razlika".

 


Pored izložbe fotografija poznatih Roma u svetu, mladi su razgovarali sa građanima, delili im flajere u kojima je bio deo o romskoj kulturi, tradiciji i običajima, i pozivali ih da napišu poruke podrške mladima iz romske zajednice.

 


Mladi su želeli da preduzmu inicijative kojima će se ukazivati na njihov status u društvu, kao i da aktivnije učestvuju u kulturnim i društvenim aktivnostima u Kostolcu.

 


Cilj je, takođe bio, i da se građani Kostolca upoznaju sa bogatom kulturom, tradicijom i običajima kod Roma, i da se na taj način utiče na smanjenje stereotipa i predrasuda, kao i da se poveća stepen međusobnog pomaganja, da se unapredi druženje, solidarnost i suživot različitih nacionalnih zajednica u Kostolcu.

 


Aktivnost je podržao Beogradski fond za političku izuzetnost i OEBS, u okviru projekta "Ispitivanje potreba i realizacija obuka za predstavnike lokalne samouprave i omladinskih nevladinih organizacija", u saradnji sa Kancelarijom za romska pitanja GO Kostolac.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top