Naoki Higašida: „Padnem sedam puta, a ustanem osam“

Braničevo

Kultura

Naoki Higašida: „Padnem sedam puta, a ustanem osam“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Roman „Padnem sedam puta, a ustanem osam“, Naokija Higašide, autora bestselera „Zašto skačem“, izvanredan je i potresan autoportret.

Ova knjiga je prozor u svet izvanrednog mladog čoveka, koji se sa svakim svojim izazovom hvata u koštac odlučno i sa mnogo humora. Bez obzira na to koliko često pada, on ponovo ustaje.

Naoki Higašida imao je samo trinaest godina kada je napisao „Zašto skačem“ – jedinstven uvid u život, misli i osećanja autističnog deteta. Njegovi zapisi dosegli su svetski uspeh i pobudili pažnju i interesovanje svih koji o autizmu nisu znali mnogo ili su imali brojne predrasude.

U svojoj novoj knjizi sa čitaocima deli svoje misli i iskustva mladog čoveka, koji se svakodnevno susreće sa poteškoćama izazvanim autizmom. Govori nam o izazovu školovanja, o uspomenama, porodičnim odnosima, oduševljenju kada putuje i problemima sa govorom.

Svojim opažanjima on nas ujedno podseća na svakodnevne trenutke koje uzimamo zdravo za gotovo, a koji za njega predstavljaju niz mentalnih koraka – na primer, opažanje da je napolju počela kiša. Svestan toga koliko njegovo ponašanje može biti čudno drugim ljudima, on nastoji da nam pomogne da bolje shvatimo autizam i da podstakne društvo da ljude koji imaju posebne potrebe vidi kao ljude, a ne kao problem.

Knjigu „Padnem sedam puta, a ustanem osam“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca E-Braničeva dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke (ime, prezime, adresa  i broj lične karte na mejl: redakcija@ebranicevo.com).

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top