Nova znanja za bolju poljoprivrednu proizvodnju (FOTO)

Požarevac

Poljoprivreda

Nova znanja za bolju poljoprivrednu proizvodnju (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Počela 22. Zimska škola za poljoprivrednike Braničevskog okruga.

Školu organizuje Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Požarevac u saradnji sa Agrarnim fondom grada.

„Uloga Zimske škole je da prenese znanje poljoprivrednim proizvođačima pa će u pet dana škole biti zastupljene teme iz stočarstva, ratarstva, zaštite bilja, tehnologije, agrarne politike i teme iz gotovo svih oblasti poljoprivrede“, rekao je Nenad Vujčić, direktor PSSS Požarevac.

 

Nenad Vujčić, direktor PSSS Požarevac

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca, istakao je da je poljoprivreda veoma značajna za grad Požarevac, zbog čega grad izdvaja značajna sredstva, a ove godine za poljoprivredu je izdvojeno oko 40 miliona dinara.

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca

Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede, istakao je da je ovo i radna poseta, jer je ministarstvo krenulo sa obilaskom savetodavnih službi kojih u Srbiji ima trideset pet.

„Zadatak je da napravimo jednu vertikalu, kako bi bila bolja saradnja između ministarstva, lokalnih samouprava i poljoprivrednih stručnih službi, kao i udruženja i zadruga koje gravitiraju u tim lokalnim samoupravama", rekao je Bogićević.

 

Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede

Nakon otvaranja, prof. dr Miroslav Malešević iz „Best Seed Producer“ Feketić govorio je o aktuelnostima  u tekućoj proizvodnji pšenice sa naglaskom na kvalitet zrna. Bilo je reči o predstojećoj setvi kukuruza, kako odabrati pravi hibrid kukuruza, a dipl.ing. Snežana Milanović, iz „Syngenta“ Beograd predstvila je „Artesian“ nove hibride kukuruza.


Dobar odziv poljoprivrednih  proizvođača

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top