A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 131

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 131
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Održan 15. Uskršnji etno festival u porti manastira Sestroljin (FOTO)
Održan 15. Uskršnji etno festival u  porti manastira Sestroljin (FOTO)

Požarevac

Događaji

Održan 15. Uskršnji etno festival u porti manastira Sestroljin (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Drugi dan Uskrsa u manastiru Sestroljin u Poljani rezervisan je za turističko – kulturnu manifestaciju organizovanu u duhu narodnog stvaralaštva, običaja, kulture i tradicije.

Organizatori festivala su Turistička organizacija grada Požarevca, Mesna zajednica Poljana, Crkvena opština Poljana i KUD „Mladost“ iz Poljane, a pokrovitelj grad Požarevac. Namera organizatora je da se srpski običaji ne zaborave, kao i stari zanati, ručni radovi, folklor, spremanje tradiconalnih jela, narodne nošnje, odeće i obuće iz prošlih vremena.

Pehari za pobednike  

Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika Požarevca, naveo je da se svake godine za vreme održavanja ove manifestacije može videti i doživeti nešto novo, a istovremeno se i podsetiti svojih duhovnih korena, predaka i onoga što su nam ostavili u nasleđe. Pavlović je posebno naglasio da mu je drago zato što 15 godina nakon prvog Uskršnjeg etno festivala u Poljani, više nije potreban poseban poziv ljudima da dan nakon velikog praznika dođu u Sestroljin.  

„Kao predstavniku lokalne samouprave još draže mi je to što ovaj festival okuplja goste i iz ostalih krajeva naše lepe Srbije, ali i one koji žive preko njenih granica. Upravo to je najveća vrednost ovih naših okupljanja, da stičemo nove prijatelje, ukazujemo im gostoprimstvo i zajedno se radujemo simbolima i porukama najvećeg hrišćanskog praznika. Kada govorim o porukama koje nam šalje praznik posvećen Isusovom vaskrsenju, mislim da ih ove godine moramo čuti bolje nego ikada. Živeći u Srbiji od svog rođenja, pamtim da nije bilo lakih godina, ali vreme koje je pred nama, čini mi se, zahteva veću sabornost svih nas. Iskušenja i izazovi su veliki, ali ni upola toliki kolika  je snaga Srbije kada se Srbi slože. Zato svima u našoj Srbiji želim da nakon praznika još više vaskrsne i naša ljubav i sloga jednih prema drugima, jer da su ljubav i sloga najveća sila na ovoj planeti uči nas naša hrišćanska vera“, rekao je Pavlović otvarajuči Uskršnji etno festival u Sestroljinu.

 

Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika Požarevca otvara Uskršnji etnofestival

U kategoriji najlepše uređeni štand pobedilo je Udruženje žena iz Klenovnika, druga nagrada je pripala Udruženju žena „Sestra Jelica“ iz Malog Crnića, a treće mesto Udruženju žena „Etno forma“ iz Jagodine.

Najlepše uređeni štand Klenovnik

Udruženje žena „Gergina“ iz Kobilja pripremilo je najorginalnije tradicionalno jelo kornorate, drugu nagrado ponelo je Udruženje „Pomoravski vez“ iz Osipaonice za kapami, a treće Udruženje žena iz Klenovnika za sremuš.

Drugo mesto za najlepši štand- Udruženje sestra Jelica

Najtvrđa jaja nose kokoške u Radincu. Naime, mlada Radinčanka Anastasija Petrović pobedila je u takmičenju u tucanju uskršnjim jajima.

Takmičenje u tucanju uskršnjim jajima

Uskršnja  jaja najlepše je ofarbala Danijela Stanković iz Batuše, drugo mesto pripalo je Udruženju žena „Pomoravski vez“ iz Osipaonice, a treće Udruženje žena „Sestra Jelica“ iz Malog Crnića.

Najlepše obojena jaja

Posle bogatog kulturno – umetničkog programa priređen je tradicionalni vatromet.

  • Održan 15. Uskršnji etno festival u  porti manastira Sestroljin (FOTO)
  • Održan 15. Uskršnji etno festival u  porti manastira Sestroljin (FOTO)
Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top