OPREZ: Pojačana kontrola upotrebe pojasa i vožnje dece

Braničevo

Društvo

OPREZ: Pojačana kontrola upotrebe pojasa i vožnje dece

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Srbiji je oko 83 odsto, a na zadnjim svega 12 procenata. Tek oko 52 odsto roditelja prevozi decu u vozilima na zakonom propisan način.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima, u periodu od 11. do 17. marta, saoptio je MUP Srbije.
 
Ova međunarodna akcija počela je danas  u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija).

Pripadnici saobraćajne policije će sprovesti pojačanu kontrolu usmerenu, pre svega, na sankcionisanje vozača koji ne koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i onim vozačima koji decu prevoze na nepropisan način.

Prema rezultatima najnovijih istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja, procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Republici Srbiji je oko 83 odsto, a na zadnjim sedištima svega 12 procenata.

Takođe, prema podacima ove Agencije, oko 52 odsto roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.

Od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila, navodi MUP u saopštenju.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top