Otvoreni 28. “Dani mlavsko-homoljskih pčelara” (FOTO)

Petrovac

Događaji

Otvoreni 28. “Dani mlavsko-homoljskih pčelara” (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Manifestaciju je otvorio Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U organizaciji Društva pčelara „Mlava“ iz Petrovca na Mlavi i Saveza pčelarskih organizacija Srbije, Mesne zajednice sela Kamenovo, a u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Petrovac na Mlavi, ovog vikenda u Kamenovu se održava 28.manifestacija pod nazivom „Dani mlavsko-homoljskih pčelara“.

“Svedoci smo da svi naši pčelari na najbolji mogući način prezentuju našu opštinu. U nadi da će ovaj naš med, koji je danas  brend u Srbiji  jednog dana postati srpski brend, sve vas pozdravljam u želji da se lepo provedete danas i sutra u Kamenovu”, rekao je Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

 

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi

Manifestaciju je proglasio otvorenom Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Nedimović je tom prilikom naglasio da je u prethodne četiri godine mnogo toga urađeno u oblasti pčelarstva i istakao da ne postoji važnija stvar od pčela.

“Ove godine ćemo napraviti jedan iskorak vezan za pčelarstvo, subvencionisaćemo od 20 do 1.000 košnica.Takođe, vi ćete biti prvi koji će imati pravo elektronskim putem da podnesete zahtev za subvencije. Završićemo priču oko pčelarskih vozila tokom aprila, a  za nekoliko dana biće donet i pravilnik za pčelarske  objekte i moći će da se registruje svako ko se ozbiljnije bavi pčelarstvom”, najavio je ministar.

 

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

On je još naglasio da je najbolja poljoprivredna organizacija upravo pčelarska i pohvalio je organizaciju manifestacije u Kamenovu.

Ovogodišnja manifestacija trajaće dva dana, 6. i 7. aprila.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top