Ove godine 21,5 miliona dinara za bebezbednost saobraćaja

Požarevac

Događaji

Ove godine 21,5 miliona dinara za bebezbednost saobraćaja

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Stotinak beba sa teritorije grada Požarevca od danas će se bezbednije voziti.

Podela autosedišta održana je u Centru za kulturu, a prethodila je obuka za upotrebu sedišta, koja je od ove godine postala praksa. Predavanje je održao Branko Stamatović, načelnik Odseka za odnose sa lokalnim samoupravama, Agencije za bezbednost saobraćaja.

Akcija je započeta pre dve godine, za koju je grad opredelio sredstva na predlog Saveta za bezbednost saobraćaja. Predviđeno je da se svakom novorođenčetu sa teritorije grada Požarevca pokloni auto sedište, najpre zbog bezbednosti, a potom i materijalnih razloga.
 
„Statistika kaže da se 70 odsto male dece prevozi na nebezbedan način. Dodela sedišta ubuduće vršiće se kvartalno i biće unapred određeni meseci u kojima će se sedišta dodeljivati, kako bi mogli da organizujemo edukativna predavanja, koja su za nekog stresna i bolna, ali vredi videti, kako bi se sedišta maksimalno koristila u praksi, a ne samo da stoje u nekom delu garaže“, rekao je Dragan Stanojević, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Požarevca.
 Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, pozdravio je uvođenje obuke pre dodele sedišta, kako bi roditelji shvatili koliko je bitno imati sedište za decu. Po gradonačelnikovim rečima, možda je to potrebno postaviti kao uslov.
 „Izdvajamo značajna sredstva. Transfer koji dobijamo od Vlade Republike Srbije je 30 odsto od ukupno naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje i ove godine iznosi 21,5 miliona dinara. Pored nabavke auto sedišta za decu, sredstva će biti upotrebljena za povećanje bezbednosti saobraćaja uopšte. Radimo projekte rehabilitacije trotoara i delova puta“, kazao je Spasović.
Lokalna samouprava do sada je podelila više od hiljadu auto sedišta.


 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top