Rekonstruisana škola u Burovcu (FOTO)

Petrovac

Događaji

Rekonstruisana škola u Burovcu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Učenici i nastavnici ove škole sada imaju bolje uslove za rad.

Rukovodstvo opštine Petrovac na Mlavi, na čelu sa zamenikom predsednika opštine Goranom Ristićem i predsednikom Skupštine opštine Milančetom Aćimovićem, obišlo je završne radove na rekonstrukciji osnovne škole “Sveta Mihajlović” u Burovcu koja je stradala u katastrofalnim poplavama koje su zadesile ovo mesto u junu 2018.godine.

Zamenik predsednika opštine Petrovac na Mlavi, Goran Ristić, naglasio je da je impresioniran izgledom škole, znajući kakva je bila posle poplave.

“Škola je pretrpela ogromna oštećenja u poplavi, a sada smo dobili jednu od najmodernijih seoskih škola u ovom delu Srbije. Mi iz rukovodstva nastavljamo sa ulaganjima u obrazovanje, jer je to ulaganje u budućnost”,istakao je Ristić.

 

Goran Ristić

Ristić se na kraju zahvalio Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, Vladi Republike Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću, fondaciji Vlade Divac i meštanima sela Burovac koji su, takođe, dali doprinos u rekonstrukciji škole.

Direktorka Osnovne škole “Sveta Mihajlović”, Blagica Milosavljević, istakla je da ovo za školu znači potpuno novi početak.

“Počinjemo da radimo u uslovima u kojima nismo mogli ni da zamislimo da ćemo jednog dana moći da radimo. Na radnicima škole i na učenicima je jako velika odgovornost i obaveza da pre svega šačuvamo sve ono što danas imamo i da dalje dobro obrazujemo i vaspitavamo našu decu”, rekla je Milosavljević.

 

Blagica Milosavljević

Direktorka je na kraju apelovala na mlade ljude iz Burovca da rađaju što više dece kako bi ova, sada velelepna škola, bila mala da primi sve učenike.

  • Rekonstruisana škola u Burovcu (FOTO)
  • Rekonstruisana škola u Burovcu (FOTO)
  • Rekonstruisana škola u Burovcu (FOTO)
  • Rekonstruisana škola u Burovcu (FOTO)

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top