Roditelje nezadovoljne prevozom primio načelnik Gradske uprave

Požarevac

Društvo

Roditelje nezadovoljne prevozom primio načelnik Gradske uprave

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnike roditelja učenika koji koriste prevoz na teritoriji grada primio Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave Požarevac.

Kao što je najavljeno na društvenim mrežama, petnaestak roditelja osnovaca i srednjoškolaca zatražili su odgovore od lokalne samouprave u vezi novonastale situacije sa prevozom đaka. Iako su roditelji u devet časova došli pred Gradsku upravu, načelnik Aleksandar Simonović, delegaciju od tri predstavnika primio je nešto posle 10 časova uz obrazloženje da je bio na sednici Gradskog veća.

Kako su nakon sastanka medijima objasnili roditelji, njima je rečeno „ da je ovo samo prelazni period i da će za osam dana sve biti sređeno, te da će nadležni iz grada razgovarati i sa direktorima škola“. Za dva - tri dana obavestiće ih o svemu, poručio im je Simonović koji se nakon ovog sastanka nije pojavio pred novinarima.

Mikica Vučković, roditelj iz Dragovca, kaže da se deci u 19 časova završava nastava,a u Živicu ili Brežane dolaze u 20,30 sati, te da mora postojati posebna linija za Dragovac,a posebna za ova dva sela.

Sada smo ovde kod vas, da ne bude da vas mimoilazimo. ako možete rešite problem, ako ne, idemo dalje. Tender ste vi napravili  i to je vaš problem, treba da se ispoštuju deca. Za dva miliona dinara napravili ste problem, neko dete će možda da strada jer vozači voze prebrzo“, prepričava Mikica Vučković svoje obraćanje nadležnima. Dodaje da se na tim relacijama pojavljuju i autobusi bez natpisa za koje roditelji ne znaju da li pripadaju novoizabranim prevoznicima.

Oliver Petrović, roditelj iz Rečice, kaže da je predložio da grad zajedno sa roditeljima uputi dopis Agenciji za bezbednoat da se proveri bezbednost autobusa.

Odgovorili su da grad ne može da traži kontrolu jer su dobili svu potrebnu dokumentaciju da oni ispunjavaju sve uslove za prevoz, kao i da mi to ne pokušavamo da uradimo jer ćemo izgubiti sve prevoznike i niko neće da vozi decu“, tvrdi Petrović.

Ipak, roditelji razmatraju mogućnost da sami pošalju pomenuti dopis, poručujući da su odlučni i da neće stati.

Od prvobitne namere da se posle sastanka u Gradskoj upravi upute u požarevačku ekspozituru Continental tursa, budućeg podizvođača u prevozu učenika, odustali su jer im je obećano da će nadležni iz GU sa njima rešiti sve.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top