Sajam obrazovanja za svršene osnovce

Požarevac

Društvo

Sajam obrazovanja za svršene osnovce

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Sajam je organizovan u holu Centra za kulturu Požarevac. Predstavljanje srednjoškolskih obrazovnih ustanova na ovaj način, polako postaje tradicija u Požarevcu.

Sajam obrazovanja organizovale su požarevačke osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Dostitej Obradović“. 
Cilj je da srednje škole predstave svoje progame, smerove i uslove školovanja, a osnovci da se kvalitetno informišu kako bi odabrali zanimanje koje im najviše leži“, rekao je Vladan Vidojević, direktor OŠ „Vuk Karadžić“.

Po rečima Ivane Joksimović, direktorke OŠ „Dositej Obradović“ Sajam je kruna programa profesionalne orjentacije koji se realizuje u osnovnim školama.

Program profesionalne orjentacije obuhvata petofazni model i već osam godina realizuje se sa učenicima osmog razreda. Prva faza je samospoznaja, gde se učenici upoznaju sa svojim interesovanjima i sposobnostima, osobinama ličnosti, odnosno predstvaljaju sebe. Ova faza je veoma bitna za sve naredne.

U sledećoj fazi učenici se upoznaju sa svim vrstama zanimanja, a potom i sa mrežom škola Braničevskog okruga. Četvrta faza predstavlja radioničarski rad i odlazak u firme u kojima se upoznaju sa zanimanjima. Na kraju je priprema za završni ispit. 
Učenici imaju priliku da na jednom mestu upoznaju sve obrazovne profile, a Sajam je u neku ruku vrsta konkursa koji tek sad izlazi i sa kojim se učenici tek upoznaju“, navela je Ivana Joksimović, direktorka OŠ „Dositej Obradović“, otvarajući Sajam obrazovanja.

Predstavile su se sve požarevačke srednje škole, a prvi put i Medicinska škola iz Jagodine. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top