Stigla novčana naknada za najmlađe Gradištance

Veliko Gradište

Društvo

Stigla novčana naknada za najmlađe Gradištance

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik opštine Veliko Gradište primio je roditelje novorođenih beba u prethodna dva i po meseca koji su ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

U gradištanskoj opštini 2017. godine rođeno je 105, a 2018. godine 111 beba. 
„Očekujemo da se u ovoj godini rodi preko 120 dece. Mi smo to ovim merama i želeli i zacrtali“, rekao je Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište.
 Predsednik je podsetio na naknade koje obezbeđuje opština za pomoć porodici, vantelesnu oplodnju, besplatne usluge predškolske ustanove, poklon prvom rođenom detetu u novoj godini, paket za đake prvake, nabavku udžbenika za treće i svako naredno dete, nagradu učenicima za ostvarene rezultate tokom redovnog školovanja i nagradu za najbolje studente.
„Sredstva su danas prebačena i tokom nedelje ćete ih imati na vašem računu. Cilj nam je i želja da se u narednom periodu ovaj broj poveća bar za pet beba, želim da budu zdravi i oni i vi, a za sve što vam je još potrebno možete se obratiti meni i mojim saradnicima“, dodao je Milić.
Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta dodeljuju se za prvo dete u iznosu od 15.000 dinara, za drugo 20.000, a za treće i naredno 25.000 dinara, dok nezaposlene majke dobijaju dodatnu naknadu u iznosu od 50.000 dinara. Roditeljima je obezbeđeno i auto-sedište za bebe, a od JKP “Dunav“ su dobili karte za besplatan parking za godinu dana.
Pravo na naknadu za navedeni period ostvarile su 23 porodice, od čega i 11 nezaposlenih majki. Opština i ove porodice bogatije su za 23 bebe, devet dečaka i četrnaest devojčica od kojih su dvoje blizanci, a šestoro roditelja je dobilo prvo dete, dvanaest drugo, troje treće, jedna porodica četvrto i jedna sedmo dete.
Pravo na pomoć ostvaruje se preko Opštinske uprave opštine Veliko Gradište i Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top