U najavi formiranje amaterskog pozorišta u Žagubici

Žagubica

Kultura

U najavi formiranje amaterskog pozorišta u Žagubici

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

U sali Kulturno – prosvetnog centra „Jovan Šerbanović“ u Žagubici izvedena je predstava „ Kako su postale ružne reči“, po tekstu Dušana Radovića.

Predstava u kojoj su učestvovali  učenici osnovne škole kod dece je izazvala veliko oduševljenje, svi su je pratili sa izuzetnom pažnjom.

Predstavu  je režirala, i sa decom naporno radila, Sanja Marinković, po zanimanju učitelj, koja je istakla da sama izvedba, premijerno, predstavlja začetak amaterskog pozorišta u Žagubici sa ciljem da se deci omogući i približi kultura posećivanja pozorista i praćenja  pozorišnih predstava.  

Sigurno je, kako je istakla učiteljica Marinković, da će se predstava  analizirati na časovima sa učiteljima u školama, kao i u vrtiću, i na taj način kod dece izazvati još veće interesovanje za učešćem u glumačkoj sekciji, a samim tim i u narednim predstavama.

Još je izvesnije da će se tako stvoriti i veći uslovi za formiranjem amaterskog dečijeg pozorišta u Žagubici i da ideju podržava lokalna samouprava, navodi se na opštinskom sajtu zagubica.org.rs.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top