Ukida se deo škole, roditelji i nastavnici pišu peticiju

Požarevac

Društvo

Ukida se deo škole, roditelji i nastavnici pišu peticiju

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predlog je da osmogodišnja Osnovna škola u Zabeli postane četvorogodišnja, a da se ostatak zgrade pretvori u vrtić.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ – odeljenje u Zabeli, renovirana je krajem prošle godine, a đaci su se vratili u školske klupe 12.decembra, o čemu smo pisali ranije. Prilikom svečanog otvaranja škole nije bilo ni reči o tome da će se kompletno renovirana škola sa osmogodišnje svesti na četvorogodišnju.

http://ebranicevo.com/obnovljena-skola-u-zabeli-primila-nazad-svoje-djake-foto-

Ova vest je sačekala učenike i nastavnike prvog dana posle produženog zimskog raspusta. Roditelji su odmah reagovali tako što su se ujedinili sa ciljem da spreče gašenje osmogodišnje škole. Počeli su da prikupljaju potpise meštana i zaposlenih u školi sa namerom da peticiju predaju gradonačelniku koliko već sutra.

Direkor Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Vladan Vidojević, za portal E-Braničevo objasnio je da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo zahtev lokalnim samoupravama da daju svoje predloge za racionalnizaciju i optimizaciju školske mreže.

“Predlog je da se škola u Zabeli svede na četvorogodišnju, a da se slobodni deo zgrade pretvori u vrtić, jer se oko 400 mališana nalazi na listi čekanja. Mi bismo voleli da škola u Zabeli ostane osmogodišnja i naravno da se ne slažemo sa tim predlogom, pogotovo zato što su uložena značajna sredstva u njeno renoviranje, što nam je ulivalo nadu da će škola opstati.To je stav škole,  ali konačnu odluku ne donosi škola već grad i ministarstvo”, istakao je Vidojević.

On je još rekao da će, ukoliko se ovaj predlog usvoji, odeljenja iz Zabele biti pripojena odeljenjima iz centralne škole, što ujedno znači i da će određen broj nastavnika izgubiti normu.

Kako portal E-Braničevo saznaje, za sutra je zakazana sednica Gradskog veća na kojoj će se, između ostalog, razgovarati i o ovom predlogu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top