„Arriva“ od sutra menja red vožnje zbog đaka

Požarevac

Društvo

„Arriva“ od sutra menja red vožnje zbog đaka

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Arriva Litas će od sutra prilagoditi postojeći red vožnje u prigradskom prevozu potrebama đaka osnovnih i srednjih škola na teritoriji Požarevca, koji su od ponedeljka 8. februara ostali bez prevoznika.

Ova kompanija će na taj način preuzeti prevoz učenika sve do okončanja javne nabavke na kojoj je ponudila najnižu cenu.

Podsećamo, juče i danas većina požarevačkih đaka koji koriste autobuski prevoz nije ni pohađala nastavu jer je firma„Kontinentalturs“iz Kule kod Malog Crnića bez prethodne najave odlučila da više ne prevozi učenike, što je bez ugovorne obaveze, s pauzama zbog korone, radila od prošle godine.

>>UČENICI SA TERITORIJE POŽAREVCA DRUGI DAN BEZ PREVOZA, NE IDU U ŠKOLU<<

 Načelnik Gradske uprave Požarevac, Aleksandar Simonović, objasnio je za E-Braničevo da će konačna odluka o dodeli ugovora za prevoz učenika biti doneta najkasnije za 15 dana, nakon stručnog ocenjivanja svih pristiglih ponuda.

“Iskreno se nadam da će oni to uraditi što pre. Mi smo juče imali pozive građana koji su u novinama pročitali da je Arriva dobila prevoz i pitaju gde su autobusi. Zato smo odlučili da prilagodimo redovni red vožnje pa će oni već od sutra moći da se voze našim autobusima, iako za to nećemo biti plaćeni”, kaže Dušan Krstić, director saobraćaja u Arrivi Litas.

Teneder čije se okončanje čeka narednih dana samo je prelazno rešenje do završetka započetog procesa javno – privatnog partnerstva za prevoz na teritoriji Požarevca u narednih 15 godina.

>>ARRIVA U NAREDNIH ŠEST MESECI PREVOZI ĐAKE U POŽAREVCU<<

To Top