,,Bajka o pozorištu“ najbolja na festivalu ,,Štap i kanap”

Veliko Gradište

Kultura

,,Bajka o pozorištu“ najbolja na festivalu ,,Štap i kanap”

Foto: kcvg.org

How Good Of A Friend Are You Really?

Šesti po redu festival amaterskih pozorišta ,,Štap i kanap“ u Velikom Gradištu završen je proglašenjem najboljih predstava, dodelom nagrada za najbolju žensku i mušku ulogu, scenografiju i scenski izraz.

Po odluci žirija specijalna nagrada za najbolju scenografiju pripala je predstavi „Bajka o pozorištu“ u izvedbi glumaca iz Pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba, koja se izdvojila od ostalih i ostavila veliki utisak na publiku, te proglašena najboljom na festivalu.

Drugo mesto i simbolična nagrada – štap, na ovogodišnjem festivalu pripalo je predstavi „Ne igraj na Engleze“ BAG Teatra iz Boljevaca.

Za trećeplasiranu predstavu, kojoj je pripala simbolična nagrada – kanap, proglašena je predstava  „Top od trešnje“, Gradskog  pozorišta „Moravište“ iz Ćuprije.

Predstava koja se izdvojila po scenskom izrazu je „Balkanski špijun“ Dramskog studija Centra za kulturu i obrazovanje iz Sonte.

Na festivalu su se svojim glumačkim umećem i ulogama izdvojili pojedini glumci, kojima su dodeljene glavne i sporedne nagrade za glumačka ostvarenja.

 Za najbolju glavnu žensku ulogu proglašena je Mirjana Simić za ulogu Stane Protić u predstavi „Bajka o pozorištu“, dok je nagrada za sporednu žensku ulogu pripala Anji Kuruc za ulogu  Danice Čvorović u predstavi „Balkanski špijun“.

 Za najbolju glavnu mušku ulogu proglašen je Vladimir Tadić za ulogu Danijel Guli u predstavi „Bajka o pozorištu“, a nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu  otišla je u ruke Voje Raonića za ulogu Jovana Debeljačkog, takođe, u predstavi  „Bajka o pozorištu“.

Sve predstave takmičarskog programa vrednovao je žiri koga su činili glumci Amaterskog pozorišta „Žanka Stokić“ i to: Mirko Jenić, Nenad Mihajlović i Nenad Radević.

Podsećamo da je ovogodišnji festival amaterskih pozorišta ,,Štap i kanap“ trajao od utorka 20. septembra, do nedelje 25. septembra.

PLEJADA AMATERSKIH GLUMACA OD UTORKA U GRADIŠTU

To Top