„Bambilend“ u Njujorku

Požarevac

Kultura

„Bambilend“ u Njujorku

Foto: privatna arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Kratki igrani srpski film „Bambilend“ mladog reditelja, Požarevljanina Danila Stanimirovića, biće prikazan u Njujorku.

Film će biti prikazan u sredu 15.januara, u čuvenom njujorškom bioskopu autorskog, alternativnog i umetničkog filma “Anthology Film Archives” u sklopu programa “New Filmmakers New York” (Novi filmski autori), koji organizuje Univerzitet u Njujorku. 

Glavni lik u filmu je Strahinja, mladića koji je upravo završio glumačku akademiju i radi kao klovn na dečijim rođendanima. „Bambilend“ je veliki zabavni park u njegovom rodnom gradu Požarevcu koji je radio dok je Strahinja u njemu odrastao. Sada je „Bambilend“ napušten i ruiniran i kao takav pretstavlja metaforu Strahinjine generacije.

Autor sa mentorom Vukom Ršumovićem

Uloge tumače: Pavle Čemerikić, Teodora Janković, Nebojša Stanimirović, Snežana Mandrašević, Predrag Terzić, Danilo Stanimirović, Dejana Stošić, Jana Stević, Nikola Radulović, Dragana Cvejić, Nikola Sretenović, Stefan Lazarević i Aki Radosavljević. Mentori: Vuk Ršumović, Jelena Maksimović i Rajko Petrović.

Film je već zaživeo i nagrade pristižu: na Međunarodnom  festivalu kratkometražnog filma „Filmski Front“, Novi Sad 2019., film  je nagrađen za najbolju kameru. Nagrada za najbolji scenario stigla je sa „Pančevo Film Festivala 2019.“, a nagrada za najbolji kratkometražni film  sa „Šumadijskog internacionalnog filmskog festivala“ Kragujevac 2019. Takođe, film je zapažen i na Međunarodnom festivalu studentskog filma DUKA Fest, Banja Luka 2019.

Trjler za „Bambilend“ pogledajte OVDE.

Danilo je poznat od ranije po svojim umetničkim stremljenjima.

>>Podržimo našeg sugrađanina na putu do los Anđelesa<<

>>KAD „VLAST“ PRIREDE GIMNAZIJALCI<<

Projekcija „Bambilenda“ je zakazana za 18 sati. 

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top