,,Boj na Prugovu“ - kultura, sport i zabava za sve generacije

Požarevac

Događaji

,,Boj na Prugovu“ - kultura, sport i zabava za sve generacije

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U selu Prugovu, na samo nekoliko kilometara od Požarevca, održaće se po treći put manifestacija ,,Boj na Prugovu“ u subotu i nedelju, 17. i 18. jula.

Radmila Milojković zadužena za kulturno – umetnički program, ističe da će prvi dan manifestacije posetioci moći da vide različit program iz domena sporta i kulture.

,,Ujutru kreće turnir u malom fudbalu, a zatim dečiji višeboj. On je osmišljen kao neka vrsta igre bez granica i učestvovaće oko 40 dece. Posle toga sledi „Carev kup“ u čast Slaviše Radovanovića – Cara, našeg velikog Prugovca, a veliki fudbal igraće Prugovo, Lučica, Poljana i Veliko Selo“, kaže Milojković.

Prema njenim rečima, okosnicu prvog dana čini veliki večernji koncert kulturno-umetničkih društava koji će trajati oko tri sata, a KUD ,,Resava“ iz Prugova biće nosilac programa. Pored njih, dolaze još devet kulturno-umetničkih društava: iz Mrčajevaca, Svilajnca, Malog Crnića, Bubušinca, Starog Kostolca, Poljane, Aleksandrovca, Četereža i Rečice. Milojković ističe da će nakon koncerta biti priređen vatromet.

Davorin Živković, predsednik Organizacionog odbora manifestacije, naglašava da je i za drugi dan planirano mnogo zanimljivih aktivnosti.

,,Parada učesnika, motorista i fijakera počinje ujutru. U njima će se voziti deca iz kulturno-umetničkog društva ,,Resava“ iz Prugova. Defile je planiran kroz Lučicu i Poljanu, a zatim se vraća nazad na početnu poziciju. U isto vreme predviđeno je pečenje prasići, a u 11 časova i kuvanje čorbi. Nakon toga, planirano je voltežovanje dece i prezentacija Ljubičevskog višeboja. Kao najveću zanimljivost istakao bih trku za zlatnik, koja kreće iz reke, sa meste gde je nekada bila reka Resava u centru sela. Po završetku drugog dana dolaze nam i pobednici Guče, što je već tradicija“, kaže Živković.

On je pozvao sve ljude da prisustvuju ovoj manifestaciji i zahvalio se na podršci gradu Požarevcu, Turističkoj organizaciji i konjičkom društvu ,,Knez Mihailo“.

To Top