“Dani planinara Srbije” na Homoljskim planinama

Braničevo

Događaji

“Dani planinara Srbije” na Homoljskim planinama

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

U organizaciji Planinarskog saveza Srbije (PSS), “Dani planinara Srbije” će ove godine biti održani u Braničevskom okrugu od 16. do 18. juna.

Centralna godišnja manifestacija biće održana u selu Ždrelo,  na samom ulasku u Gornjačku klisuru, a organizatori očekuju da će okupiti nekoliko hiljada učesnika iz Srbije i regiona.

Ovogodišnji domaćini, uz PSS, su Planinarski klub „Vukan“ iz Požarevca i Planinarsko društvo „Gornjak“ iz Petrovca na Mlavi.  Zamisao organizatora je da čitav događaj bude u planinarskom retro stilu, a učesnici koji budu najbolje obučeni biće posebno nagrađeni.

Prvog dana, 16. juna, predviđeno je okupljanje dela učesnika, izložbe planinarskih fotorafija i druženje u izviđačkom domu Ždrelo, koji je ujedno i centralno mesto ovogodišnjeg planinarskog saborovanja.

Svečano otvaranje zakazano je za subotu, 17. jun, u 9 časova, posle kojeg će uslediti start državnog prvenstva u planinarskoj orjentaciji i usponi na vrhove Mali i Veliki Vukan. Poslepodnevi subotnji program rezervisan je za predstavljanje vodičkih ekspedicija i za promociju izdavačke delatnosti. 

Završnog dana, u nedelju, biće održano Državno prvenstvo u trekingu i trejlu, izveden uspon na Ježevac, a pripadnici Službe vodiča PSS vežbaće i demostrirati svoje znanje zainteresovanima.

Atraktivna ferata „Gornjak“, zbog svoje popularnosti i velikog interesovanja, tokom „Dana planinara Srbije“ biće korišćena isključivo uz predhodnu najavu  i u terminima i rasporedu koje odrede njeni domaćini.

Tokom tri dana trajanja manifestacije biće upriličen i bogat kulturno- umetnički program, predstvaljanje turističke ponude, domaće radinosti sa Homolja i promocija specijalizovane planinarske opreme.

Ovogodišnji, svojevrstan planinarski praznik, podržalo je Ministarstva sporta Vlade Srbije, Sportski savez Srbije i lokalne samouprave Požarevca i Petrovca na Mlavi, kao i njihovi sportski savezi.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top