“Đerdap” šampion Braničevske okružne lige

Golubac

Sport

“Đerdap” šampion Braničevske okružne lige

Foto: FK „Đerdap“

How Good Of A Friend Are You Really?

Braničevska okružna liga, kao peti i amaterski rang takmičenja fudbala u Srbiji, smatra se završenom zaključno sa 15.martom tekuće godine.

To je odluka Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije koja važi za sve rangove takmičenja od srpskih pa sve do opštinskih liga. Prema tome, klub iz Golupca koji se nalazio na liderskoj poziciji postao je šampion i od iduće sezone takmičiće se u zonskom stepenu takmičenja.

Fudbalski klub “Đerdap” iz Golupca je kao glavne konkurente za viši rang imao “Rudar” iz Kostolca, “Budućnost” iz Vezičeva, “Sirakovo” iz istoimenog sela, “Borac” iz Žabara, a muke je zadavao i požarevački “Železničar”.

U prolećnom delu prvenstva odigrano je samo jedno kolo i to 15.marta, gde su fudbaleri “Đerdapa” gostovali u Požarevcu ekipi “Železničara”. Taj susret je završen rezultatom 0:0, a na tribinama nije bilo publike zbog zabrane okupljanja. Istog dana proglašeno je vanredno stanje čime je fudbal zaustavljen, kao i sve ostale društvene aktivnosti. Fudbaleri iz Golupca su postali prvaci lige sa skorom od 12 pobeda, tri nerešena sureta i jednim porazom.

To Top