„Dojenje – temelj života”

Požarevac

Zdravlje

„Dojenje – temelj života”

Foto: arhiva plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

U toku je Nacionalna nedelja dojenja, dvadesetčetvrta u Srbiji.

Nacionalna nedelja promocije dojenja obeležava se 40. nedelje u godini koja simbolično predstavlja trajanje trudnoće i ove godine obeležava se pod sloganom „Dojenje – temelj života.”

Svetska nedelja dojenja je globalna kampanja koja se obeležava u više od 170 zemalja sveta.

Cilj aktivnosti kampanje je skretanje pažnje zdravstvene i šire javnosti koliki je značaj dojenja kojim se obezbeđuje najoptimalnija ishrana, pravilan rast i razvoj, zaštita i unapređenje zdravlja i deteta i majke, kao i ukazivanje na značaj pružanja podrške i pomoći trudnicama i majkama dojiljama da ostvare uspešno dojenje.

Nacionalnu nedelju dojenja obeležiće u četvrtak Savet za ravnopravnost polova, u saradnji sa PU „Ljubica Vrebalov“, prigodnom akcijom u gradskom parku. Akcija je zakazana za 14 sati.

Centralna manifestacija Nedelje dojenja je u petak u Zavodu za javno zdravlje. Predviđeno je obraćanje direktora ZZJZ Požarevac, Doma zdravlja i Opšte bolnice Požarevac.  Majke čije su bebe iskjučivo dojene više od šest meseci dobiće diplome,  a u njihovu čast nastupiće mališani iz PU „Ljubuca Vrebalov“. Manifestacija je zakazana za 17 sati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top