„DOSTA JE BILO POŽAREVAC”: Hoćemo zdravo okruženje

Požarevac

Društvo

„DOSTA JE BILO POŽAREVAC”: Hoćemo zdravo okruženje

Foto: DJB

How Good Of A Friend Are You Really?

Pokret “Dosta je bilo” podržao je građansku inicijativu u borbi protiv izgradnje spalionice guma u Kostolcu, saopštili su iz ovog pokreta.

Iz Pokreta “Dosta je bilo” podsećaju da je osnovna okosnica njihove politike transparentnost u radu javnih poslova i ustanova.

 “Shodno našem osnovnom principu transparentnosti podržali smo tu inicijativu i potpisali, kao pojedinci pre svega, ali i kao odbornici u gradskom parlamentu platformu o saradnji sa ostalim subjektima zainteresovanim za javno dobro i zdravo okruženje. U tom smislu naš doprinos ogledaće se upravo u tome da se prilikom izgradnje postrojenja za pirolizu guma, kako navode predstavnici firme Power of Nature (potencijalni investitor), najpre o svemu informišu građani, a potom da se poštuju standardi i procedure. Ukoliko pak naš grad, kao lokalna jedinica države Srbije nema mogućnost adekvatne kontrole istih podržaćemo građane u nameri da spreče izgradnju još jednog potencijalnog zagađivača u našem okruženju. Zdravlje ljudi i opšte dobro uvek nam je iznad bilo kakvog profita, kako privatnog tako i javnog. Hoćemo zdravo okruženje. Dosta je bilo nakaradnih i polovičnih rešenja prilikom tretmana otpadom”, navodi se u saopštenju Pokreta “Dosta je bilo”.

Podsećamo da je lista “Suverenisti” osvojila četiri odbornička mandata na lokalnim izborima koji u Skupštini Požarevca sa jednim odbornikom Vlaške stranke “Most” čine Odborničku grupu „Dosta je bilo-Most“ i praktično su jedina opoziciona grupa u parlamentu.

To Top