„Dunavski dijalozi“ u Narodnom muzeju (FOTO)

Veliko Gradište

Kultura

„Dunavski dijalozi“ u Narodnom muzeju (FOTO)

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Izložba crteža  i umetničkih objekata Ane Adam i Lazara Markovića od petka u Narodnom muzeju Veliko Gradište.

Na otvaranju će govoriti Vesna Latinović, direktorka Galerije „Bel art“ i Festivala „Dunavski dijalozi“ u Novom Sadu, Sava Stepanov, likovni kritičar i autor izložbenog projekta „Dijalozi niz Dunav“, i mr Dragan Bogičić, direktor Narodnog muzeja u Velikom Gradištu.

Ove godine Festival savremene umetnosti se odvija pod centralnom temom ,,Percepcija savremenosti”. Osim istoimene centralne izložbe, održaće se i serija od devet izložbenih postavki Dijalozi niz Dunav“. 

Na tim izložbama i manifestacijama koje se postavljaju u srpskim gradovima i mestima niz Dunav (Apatin, Banoštor, Novi Sad, Sremski Karlovci, Novi Beograd, Viminacijum, Veliko Gradište, Kladovo) uspostavljaće se svojevrsni umetnički dijalozi srpskih umetnika sa umetnicima iz podunavskih zemalja.

U program ovogodišnjeg Festivala savremene umetnosti „Dunavski dijalozi“  uključeno je i Veliko Gradište. Zahvaljujući uspešnoj saradnji Galerije “Bel art“ i Narodnog muzeja Veliko Gradište, ovde će biti prikazana „dijaloška“ izložba crteža i umetničkih objekata rumunske umetnice Ane Adam i novosadskog umetnika Lazara Markovića.

Ana Adam Bez naziva kombinovana tehnika na papiru

Lazar Marković Instalacije od ter papira

Otvaranje je zakazano za 19 sati.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top