A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

 Grad preuzima odmaralište Doma zdravlja na Kopaoniku - odmaralište - Kopaonik
 Grad preuzima odmaralište Doma zdravlja na Kopaoniku

Požarevac

Društvo

 Grad preuzima odmaralište Doma zdravlja na Kopaoniku

Foto: Arhiva, E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi bore se na sve načine da sačuvaju odmaralište, gradonačelnik Požarevca  tvrdi da je odluka o preuzimanju konačna.

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Sindikalna organizacija za Dom zdravlja Požarevac, sproveo je neposredno izjašnjavanje radnika Doma zdravlja da li su saglasni sa zahtevom za trajno preuzimanje odmarališta na Kopaoniku od strane grada.

Izjašnjavanje je sprovedeno u periodu od 3. do 5. jula. Od ukupnog broja zaposlenih , njih 306 se izjasnilo protiv preuzimanja, za se nije izjasnio ni jedan zaposlen, a 122 radnika se nije izjasnilo. Ova tema uzburkala je požarevačku javnost nakon objavljivanja ovih rezultata na društvenim mrežama.

Radnici Doma zdravlja tvrde da se njima godinama odbija od plate za održavanje apartmana, zbog čega su izričito protiv da odmaralište sada preuzme grad.

Na pitanje zašto grad želi da preuzme odmaralište na Kopaoniku, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je rekao:

„Zato što je grad vlasnik odmarališta i uknjižen je kao vlasnik od ove godine po Zakonu o javnoj svojini. To je trebalo da se sprovede još pre nekoliko godina od nadležnog katastra i nadležnih organa", odgovorio je on.

Spasović je rekao da je 2011/2012 stupio na snagu zakon koji predviđa da kompletna imovina svih ustanova, javnih preduzeća i mesnih zajednica prelazi u svojinu grada, osim republičkih koje su u svojini Republike.

Vlasništvo  mogu dokazati samo ako su 100 odsto sopstvenim sredstvima izgradili ili kupili određeni objekat, što ovde nije slučaj. Naša obaveza je da podnesemo zahtev da se izvrši primopredaja navedenog odmarališta", kazao je Spasović.On je dodao da su se zaposleni u Domu zdravlja dva puta žalili na rešenje republičkog organa i zaključio: „Odluka je pravosnažna i konačna".

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top