„Homoljski motivi“ 52. put u Kučevu

Kučevo

Događaji

„Homoljski motivi“ 52. put u Kučevu

Foto: arhiva plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

Nedelja kulture, tradicije i narodnog stvaralaštva od 28. maja do 1.juna.

Prva prateća manifestacija, izložba fotografija „Kulturno nasleđe kroz moj objektiv“, biće otvorena u ponedeljak, 27.maja. U utorak je planirana radionica za izradu i sviranje na bušenu, promocija knjige „Nacionalni identitet i tradicija Vlaha Severoistočne Srbije“ i pozorišna predstava „Prah“ od 20 sati.

U sredu je na programu promocija knjige „Kad bih mogao vreme da zaustavim“ i koncert „Firul“ orkestra. Veština sviranja na listu je predmet još jedne radionice  u  četvrtak, a u večernjim satima u porodičnoj kući Anđelkovića biće otvorena izložba likovnih radova „Pravoslavlje u srcu“ i premijerno prikazan film „Kraku Lu Jordan“. Na letnjoj pozornici u Kučevu predstaviće se „Testament“ bend.

Petak  je rezervisan za kulturno-umetnička društva koja će predstaviti narodne igre Zvižda i Homolja, a od 19 sati je promocija izdanja Muzikološkog instituta SANU na temu: „Kosovo i Metohija – muzička slika multikulturalnosti 50-ih i 60-ih godina 20.veka“.

„Jorgovanska noć“, polufinale izbora za Mis Srbije, počinje istog dana od 21:30 časova.

Glavni dan manifestacije otvara prodajna izložba homoljskog sira i meda, sledi bazar starih zanata, „Zlatne ruke“, ispiranje zlata, izložba „Seoska dvorišta“ i koncert dečijeg stvaralaštva.

Tradicionalni defile učesnika ulicama Kučeva, zakazan je za 15 sati, a od 16 časova obratiće se vrhovni pastir Smotre. Slede svečano otvaranje manifestacije, predstavljanje Mis Jorgovana i pobednika u akciji izbora najlepših dvorišta i terasa.

U nastavku večeri sledi koncert narodnih umetnika, a specijalni gost je zvezda estrade Dženan Lončarević.

Na plakatu somotre je Tamara Novaković, Mis Planet Srbija. Ova Tamarina fotografija u narodnoj nošnji snimljena je u Kambodži, na nedavno održanom izboru za „Miss Planet“.

Tamara Novaković je, inače, PR polufinalnog izbora za Mis Srbije u Kučevu, kao i zaštitno lice 52. Smotre „Homoljski motivi".

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top