„Iskorak“ izlazi na lokalne izbore

Požarevac

Politika

„Iskorak“ izlazi na lokalne izbore

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje „Iskorak“ protiv bojkota izbora na lokalnom nivou. Ostavka Serdža Krstanoskog neodgovoran čin, smatraju u ovom udruženju.

Stav Udruženja „Iskorak“ je, po rečima predsednika dr Zvonimira Blagojevića, da na lokalne izbore treba izaći, a bojkotovati parlamentarne izbore.

„Republički izbori su pravi poligon na kojem će se videti uspeh bojkota i da li je on uopšte moguć. Na lokalu, po našem viđenju, to nema nekog velikog smisla. S druge strane, mali je broj lokalnih samouprava u kojima je na vlasti opozicija. Treba ovu vlast uzdrmati sa unutrašnje strane, odozdo sa lokala. Ovako loša vlast u Požarevcu zaslužuje da bude sklonjena i da predstavnici tih političkih opcija ne dobiju poverenje“, rekao je Blagojević i dodao da se niko iz vlasti „nije potresao“ što lokalna Demokratska stranka nije učestvovala u radu gradske Skupštine.

 

Dr Zvonimir Blagojević, predsednika Udruženja Iskorak

Udruženje „Iskorak“ smatra da je ostavka Serdža Krstanoskog neozbiljna i neodgovorna, i to nekoliko dana posle obeležavanja desetogodišnjice formiranja Gradske opštine Kostolac, gde je na svečanosti izneto toliko pohvala i pozitivnih tonova.

„Nije svejedno kada ostavku podnese prvi čovek opštine u jeku svih tih pohvala i bez obrazloženja. To ukazuje  na veliku neodgovornost vlasti koja se „igra sa građanima“, kako u Požarevcu, tako i u Kostolcu. Možemo da pretpostavimo da je to samo jedna igra, da oni žele da objedine izbore i da ih ne zanima koliko to loše deluje na samu Gradsku opštinu Kostolac, da se posle dve godine raspisuju izbori i sve staje kada je u pitanju lokalna samouprava“, rekao je Blagojević.

>>SERDŽO KRSTANOSKI PODNEO STAVKU, KO DOLAZI NA ČELO KOSTOLCA?<<

Žarko Debeljački, potpredsenik Udruženja „Iskorak“ i odbornik u Gradskoj opštini Kostolac, kazao je da skupštinske komisije, čiji je bio član, nijednom se nisu sastale za više od dve godine i dva meseca, osim komisije za imanovanja i razrešenja, jer je u navedenom periodu promenjen predsednik Skupštine i pojedini članovi Veća.

„Na lokalu se ne vodi politika, već se rešavaju komunalni i drugi problemi u gradu sa ciljem da zajedničkim snagama to bolje i efikasnije uradimo. Ostavka predsednika je malo zaprepašćujuća, jer je na svim dokumentima stajalo da su postignuti istorijski rezultati. Serdžo Krstanoski  je podneo ostavku da bi se „preko leđa“ Aleksandra Vučića ponovo dokopali vlasti, jer su liste, po mojim informacijama, popuno iste“, rekao je Debeljački.

 

Žarko Debeljački, potpredsenik Udruženja Iskorak

Udruženje „Iskorak“ je pokrenulo inicijativu da se organizuje TV duel između vlasti i opozicije u gradu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top