„Ispod crte“ za upis u vrtić 237 mališana

Požarevac

Društvo

„Ispod crte“ za upis u vrtić 237 mališana

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Objavljena preliminarna rang lista za upis mališana u Predškolsku ustanovu „Ljubica Vrebalov“. Ukupan broj prijavljene dece u Požarevcu, Lučici i Kostolcu je 545, a „ispod crte“ je čak 237.

U Požarevcu je prijavljeno ukupno 435 dece, a na preliminarnoj listi za upis nalazi se 245 mališana. I ove godine veliki broj mališana ostao je „ispod crte“, tačnije njih 190.

U vrtić „Sunašce“ u Lučici prijavljena su 22 mališana i svi će biti upisani.

U Kostolcu ima više dece na spisku neupisanih nego upisanih – primljeno je 41 dete, a na listi neupisanih su imena 47 mališana.

Priliminarne spiskove za upis pogledajte OVDE.

Nekoliko godina unazad trend u Požarevcu je da za polovinu mališana nema mesta u vrtiću. Parovi koji nemaju bake, deke ili tetke da im čuvaju decu dok su na poslu, za angažovanje „bebisitera“ ili upis deteta u privatni vrtić morali bi izdvojiti od 15 do 20 hiljada dinara mesečno, što svakako nije mala i zanemariva suma.

Grad Požarevac prepoznao je ovaj problem kao jedan od gorućih koje bi trebalo rešiti i doneo je odluku o subvenciji dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice.

>>SVA DECA IMAJU PRAVO NA VRTIĆ, ALI ŠTA KADA NEMA MESTA ZA SVU DECU?<<

To Top