Ističe rok za prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju

Braničevo

Društvo

Ističe rok za prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Poreska uprava podseća poreske obveznike da je krajnji rok za prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju ponedeljak, 31. januar.

Da bi se prijavili za subvencije poreski obveznici najpre treba da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi.

Postojeći obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi u iznosu od 100 evra.

Novi obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku za jedan elektronski fiskalni uređaj u iznosu od 100 evra po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji.

Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV na dan podnošenja izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju finansijsku podršku ostvaruju u iznosu uvećanom za 20 odsto.

Prijavljivanje za ove subvencije počelo je 15. oktobra prošle godine.

To Top