Istražni zatvor Požarevac - karantin za sve koji ne poštuju samoizolaciju

Požarevac

Društvo

Istražni zatvor Požarevac - karantin za sve koji ne poštuju samoizolaciju

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo pravde, preko Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, obezbedila je tri posebna objekta, u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, koji služe za smeštaj lica koja krše mere samoizolacije koje su im propisane pri ulasku u Srbiju iz inostranstva.

Uprkos kontrolama koje se vrše, svedoci smo da se te mere ne poštuju od strane svih kojima je određena samoizolacija. Krivične prijave zato pljušte ovih dana u Braničevu gde po nekim procenama više od 25 hiljada ljudi radi u inostranstvu, a veliki broj njih je od pojave virusa došao u maticu. Zato je vlada odlučila da svi koji se u Srbiji zateknu van kuća a propisana im je samoizolacija, budu smešteni u jedan od ova tri karantina.

Takva lica iz Braničevskog okruga i šire okoline do daljeg se smeštaju u požarevački karantin, a za tu svrhu obezbeđen je prostor u okviru Istražnog zatvora u Požarevcu. Taj objekat obezbeđuje policija i zatvorska straža.

 „Imamo mnogo povratnika na teritoriji grada Požarevca i u Braničevskom okrugu. Određeni broj građana nije bio disciplinovan onih prvih dana, kasnije se svakim danom sve više popravljalo stanje i oni su postajali svesni opasnosti“, kazao je Spasović i pozvao građane da poštuju mere.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top