A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Iz gradskog budžeta 1,8 milijardi dinara za obrazovanje
 Iz gradskog budžeta 1,8 milijardi dinara  za obrazovanje

Požarevac

Politika

Iz gradskog budžeta 1,8 milijardi dinara za obrazovanje

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Tema današnje konferencije za medije Gradskog odbora Srpske napredne stranke Požarevac bila je ulaganje grada u obrazovanje.

U protekle tri godine grad Požarevac je za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje uložio nešto više od 1,8 milijardi dinara. Od te sume najviše je opredeljeno za predškolsko obrazovanje, nešto više od jedne milijarde dinara.

Za osnovne škole opredeljeno je ukupno 315,4 miliona dinara, a dodatan novac, tačnije  2,5 miliona dinara, izdvojeno  je za  nabavku paketa za đake prvake i 6,9 miliona dinara za nagrađivanje učenika.

Grad je za troškove prevoza učenika osnovnih škola izdvojio 121,6 miliona dinara, a  za troškove prevoza učenika sa smetnjama u razvoju i njihovih pratilaca 9,1 milion dinara. Za srednje škole je opredeljeno ukupno 241,8 miliona dinara, a samo za troškove prevoza srednjoškolaca dodatnih 21,5 miliona dinara.

U Predškolskoj ustanovi „Ljubica Vrebalov“ u prethodne dve godine  urađena  je  sanacija i adaptacija mokrih čvorova i uređena su dvorišta, za šta je opredeljeno  oko 18,77 miliona dinara. Samo za postavljanje stolarije i ugradnju laminata u prostorijama u kojima borave deca izdvojeno je oko 2,57 miliona dinara. Realizovani su i projekti adaptacije krovova, mokrih čvorova i sanacije instalacija centralnog grejanja u većini objekata, u iznosu od 52 miliona dinara, a  nabavka nameštaja za opremanje dva objekta ustanove u cilju unapređenja uslova boravka dece koštala je 3,4 miliona dinara.

Ove i prošle godine realizovane su značajne investicije  u osnovnim i srednjim školama.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ za adaptaciju i sanaciju objekta opredeljeno je 4 miliona dinara, a za uređenje školskog terena 1,5 miliona dinara.

U Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ zamenjena je olučna instalacija za šta je izdvojeno 1,9 miliona dinara i adaptiran je sanitarni čvor, što je koštalo 5,34 miliona dinara.

Zamena prozora u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ koštala je dva miliona dinara, a zamena podnih obloga u učionicama u centralnoj školi 6,6 miliona dinara.

U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ sanirani su i zamanjeni podovi u učinicama i hodnicima, a radovi su koštali 2,9 miliona dinara.

Krovni pokrivač rekonstruisan je u Osnovnoj školi „Sveti vladika Nikolaj“, što je koštalo  grad 5,4 miliona dinara.

U Požarevačkoj gimnaziji  saniran je krovni pokrivač na zgradi, a vrednost ovih radova je šest miliona dinara. Takođe, zamenjena je stolarija na podrumskim prostorijama,  za šta je izdvojeno 2,1 milion dinara.

Na staroj zgradi Ekonomsko – trgovinske škole zamenjeni su prozori, a radova su vredni 3,5 miliona dinara, rekonstrisan je sistem grejanja, što je koštalo 1,3 miliona dinara.

U Tehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Kostolcu renoviran je pod u fiskulturnoj sali,  za šta je opredeljeno 2,4 miliona dinara, dok je u Politehničkoj školi opremljen  kabinet za informatiku i računarstvo, za šta je izdvojeno oko milion dinara, kazao je Bane Spasović, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Požarevac i gradonačelnik.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top