A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Izložba digitalnih grafika “Slojevi obojenog” - galerija izložba - kultrua
 Izložba digitalnih grafika “Slojevi obojenog”

Požarevac

Kultura

Izložba digitalnih grafika “Slojevi obojenog”

Foto: GSU

How Good Of A Friend Are You Really?

U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba digitalnih grafika umetnika Branislava S. Markovića.

Na otvaranju izložbe posetiocima se najpre obratila Marina Radosavljević, viši kustos, istoričar umetnosti iz Narodnog muzeja u Požarevcu.

„ Dela Brane Markovića kolekcija su dinamičkih sadržaja koji se igraju luminescencijom i pokretom kako bi izazvali reakcije. Inspirisani toplim tonovima zemlje i hladnim tonovima neba, njegovi radovi su kontinuirano eksperimentisanje u teksturi, svetlosti, slojevitosti i refleksiji. U mnoštvu mogućnosti koje digitalno slikarstvo pruža, Marković se opredelio za kombinaciju sa slikarskim elementima stvorivši iluziju prostora i ekspresiju boja, kojima nas vodi u imaginarnu zonu, zahvaljujući moćnoj tehnologiji koju majstorski koristi kao i slikarskoj veštini. Kombinacijom kompjuterske obrade slojeva i slikarskim aspektom slike kroz pastuozne namaze,umetnik se opredelio za stvaranje dela koja spajaju različite pristupe obrade, pa otuda i naziv izložbe „Slojevi obojenog“, kazala je Radosavljević.

 

Nakon izlaganja kustosa posetiocima se obratio umetnik Branislav S. Marković koji se zahvalio osoblju galerije na pomoći u realizaciji izložbe i ljubiteljima umetnosti koji su prisustvovali otvaranju izložbe.

Izložba je otvorena do 1. avgusta. Ulaz je slobodan.

Biografija umetnika

Branislav S. Marković je rođen u Skorici kod Paraćina 1950. godine. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, u klasi profesora Gradimira Petrovića 1977. godine. Član je ULUS-a od 1979.

Izlagao na 33 samostalne i preko 200 kolektivnih izložbi. Učestvovao u domaćim i međunarodnim projektima i likovnim kolonijama; organizovao likovne izložbe „Balkan kulturni prostor bez granica“ i "Guitar visual art". Dobitnik je 12 nagrada, internacionalnih i domaćih. Član grupe ArtLumiNis. Živi u Beogradu.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top