„Kontinental“  i “ Duga” Petlovača prevoze đake bez ugovora sa gradom

Požarevac

Društvo

„Kontinental“ i “ Duga” Petlovača prevoze đake bez ugovora sa gradom

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Od juče đake na teritoriji grada Požarevca prevozi „Kontinental turs“ iz Kule kod Malog Crnića, autobusima “Duge” Petlovača, iako javna nabavka za prevoz učenika još uvek nije okončana.

Grad još uvek nije doneo odluku ko će prevoziti đake, jer je postupak te javne nabavke obustavljen, a ugovor o javno – privatnom partnerstvu, koji podrazumeva i prevoz učenika, još nije potpisan. Roditelji su uoči polaska u škole bili zabrinuti da li će deca imati besplatan prevoz i ko će ih voziti, s obzirom na to da iz Gradske uprave nije stiglo nikakvo pojašnjenje, informacija…Ali, na Fejsbuk profilu firme Kontinetal turs iz Kule, kojoj je prošle godine poveren prevoz đaka zajedno sa firmom “Moto Boem trans” iz Negotina, objavljen je red vožnje učenika za septembar, iz čega se može zaključiti da oni prevoze đake.

To su nam potvrdili čitaoci, a informaciju ne negira ni Emina Mladenović, direktorka firme Kontinental turs.

"Tačno je da vozimo đake. I prošle godine je bilo slično, grad je ostao bez prevoza i mi smo to radili. Sada se ponovilo, ne vidim u čemu je problem", kaže ona.

Međutim, sudeći prema fotografijama koje su nam poslali čitaoci, đaci se prevoze autobusima firme “Duga” iz Petlovače kod Šapca, kojoj je juče dodeljen ugovor za privatnog partnera za obavljanje gradskog i prigradskog prevoza na period od 15 godina, zajedno sa Kontinentalom iz Kule.

“To je konzorcijum sa tendera za privatno partnerstvo, otuda i ti autobusi. To su ekološka vozila na CNG”, objašnjava Mladenović.

Upitana po kom osnovu vrše prevoz đaka bez ugovora, kaže da to rade “ po osnovu odluke”, ne želeći da objasni o kojoj odluci je reč. Na našu konstataciju da je javna nabavka za prevoz učenika stopirana, Mladenović kaže da to nije tačno.

“Raspitajte se kod nadležnih u gradu. Ja sam vam dala dovoljno informacija”, okončala je razgovor.

Načelnik Gradske uprave Požarevca, Aleksandar Simonović, za E-Braničevo kaže da postupak javne nabavke prevoza učenika na teritoriji grada Požarevca nije okončan, već je još uvek u toku.

“Grad je juče od Kontinetal tursa dobio obaveštenje da će besplatno prevoziti učenike. Nema nikakvog ugovora, pa ni obostranih obaveza. To je njihova dobra volja, očigledno, do okončanja jednog od dva postupka – javne nabavke za prevoz učenika ili za javno – privatno partnerstvo”, pojasnio je Simonović.  

Da podsetimo, Gradska uprava Požarevac raspisala je javnu nabavku za prevoz osnovaca i srednjoškolaca na teritoriji grada Požarevca sredinom januara. Rok za podnošenje ponuda bio je 18.februar, međutim Društvo za saobraćaj, trgovinu i usluge „Maxa tours“ doo Pirot podnelo je zahtev za zaštitu prava pre isteka roka za podnošenje ponuda.  

Na sajtu grada objavljeno je obaveštenje o podnetom zahtevu za zaštitu prava u kome stoji da “naručilac zaustavlja dalje aktivnosti u postupku javne nabavke”.

>>ZAUSTAVLJENE AKTIVNOSTI U POSTUPKU JAVNE NABAVKE ZA PREVOZ UČENIKA<<

Zahtev za zaštitu prava ponuđača podnelo je kasnije, tačnije 26.maja, i preduzeće “Moto Boem trans” Negotin, u kome se takođe navodi da naručilac zaustavlja dalje aktivnosti u postupku javne nabavke.

Na sajtu grada nema informacija da li je Republička komisija za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki donela konačnu odluku po žalbama firmi iz Pirota i Negotina.

To Top