Kostolčani digli glas protiv zagađenja sa deponije

Kostolac

Događaji

Kostolčani digli glas protiv zagađenja sa deponije

Foto: Photo Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

U minut do 12 građani Kostolca i okolnih sela okupili su se ispred Gradske opštine Kostolac kako bi izrazili protest protiv svakodnevnog zagađenja sa deponije, prouzrokovanog samozapaljivanjem smeća.

Pre protesta  Aleksandar Radojević, meštanin Kostolca, predao je prijavu Komunalnoj inspekciji Gradske opštine Kostolac.

Kako nakon prijave podnete komunalnoj policiji zbog samozapaljivanja otpada na smetilištu i posle višemesečnog čekanja problem stanovnika Kostolca i okolnih sela nije rešen, Radojević je, kako ističe, bio prinuđen da ponovo podnese prijavu sa zahtevom da se taj problem hitno  reši.

>>KOSTOLAC U OBLAKU DIMA, DANIMA GORI DEPONIJA<<

Kako se čulo na protestu, građani Kostolca su imali dva sastanka sa predstavnicima lokalne vlasti na kojima je predočeno šta se dešava, a nosioci vlasti su ih obavestili šta oni preduzimaju po tom pitanju. Kako je rečeno na skupu, najalarmantnije je bilo prošlog petka 18. oktobra, kada je ponovo gorela deponija.

Građani su zahteve predali Serdžu Krstanoskom, predsedniku Gradske opštine Kostolac. Njihovi zahtevi su da trovanje građana sa deponije prestane i da Gradska opština Kostolac u saradnji sa svim nadležnim istancama pod hitno pronađe trajno rešenje i da se predsednik Gradske oštine Kostolac u roku od tri dana obrati građanima i saopšti koje mere će preduzeti, kao i rok kada će ovaj problem biti rešen i na koji način.

 „Građani Gradske opštine Kostolac traže efikasni servis građana koji se brine da ustavna prava građana budu ostvarena“, rekao je Radojević i pozvao nosioce funkcija u Gradskoj opštini da preduzmu sve što je u njihovoj ingerenciji da se ovaj problem reši. Na kraju Radojević je rekao da protest nema nikakvu političku konotaciju, jer je to problem svih građana.

Aleksandar Radojević predaje zahteve građana Serdžu Krstanoskom, predsedniku GO Kostolac

Serdžo Krstanoski je kazao da će se u naredna tri dana izjasniti o zahtevima i dodao da se već radi na tome i da očekuje pozitivne rezultate.

Protestna šetnja zakazana je za sredu u 18 sati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top