„Kretanjem do zdravlja”

Požarevac

Zdravlje

„Kretanjem do zdravlja”

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas se obeležava Međunarodni dan fizičke aktivnosti.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je u cilju podizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaju i važnosti redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju dobrog zdravlja i blagostanja 10. maja 2002. godine pokrenula globalnu inicijativu za obeležavanje međunarodnog dana fizičke aktivnosti. Ovaj dan se i u našoj zemlji obeležava pod sloganom „Kretanjem do zdravlja”. 

U Domu Crvenog krsta Zavod za javno zdravlje Požarevac u saradnji sa Službom polivalnetne patronaže Doma zdravlja, Crvenog krsta i ZU „Apoteka“ Požarevac, organizovao je „Akciju za zdravlje“. U okviru akcije rađeni su preventivni pregledi koji podrazumevaju preglede merenje krvnog pritiska, nivoa šećera i masnoće u krvi, kao i davanje stručnih saveta lekara.

„Aktivnosti kao što su hodanje, vožnja bicikla i ples imaju značajne prednosti za zdravlje. One smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, pomažu u kontroli telesne mase, a doprinose i dobrom mentalnom stanju“, rekla dr Cvija Stojanović, načelnica Centra za promociju zdravlja u Zavodu za javno zdravlje Požarevac.

 

Dr Cvija Stojanović, načelnica Centra za promociju zdravlja ZZJZ

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top