Krstanoski: Posle 30 godina svi korisnici i vlasnici lokala dobiće priključak za toplifikaciju

Kostolac

Društvo

Krstanoski: Posle 30 godina svi korisnici i vlasnici lokala dobiće priključak za toplifikaciju

Foto: GO Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

Tri projekta širenja toplifikacione mreže u Kostolcu: u Bazenskoj ulici na Kanalu, Kobalovu u Starom Kostolcu i na lokaciji „TPS Gradska pijaca” .Ukupna vrednost ovih investicija je oko 60 miliona dinara.

Početkom juna počeli su radovi na izgradnji toplo predajne stanice priključnog toplovoda distributivne toplifikacione mreže i tipskih priključaka na lokaciji „TPS Gradska pijaca”. Radove su obišli Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, i Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac, sa saradnicima.

„Konačno posle 30 godina svi korisnici i vlasnici lokala će dobiti priključak za toplifikaciju, odnosno preko 55 objekata, a vrednost samih radova na ovoj  lokaciji je preko 40 miliona dinara” – rekao je Krstanoski.

 

Serdžo Krstanoski

On je još dodao da su radovi u Bazenskoj ulici na Kanalu u toku, kao i da se završetak tih radova planira početkom avgusta. Nakon toga očekuje se i početak radova na širenju mreže u Kobalovoj ulici u Starom  Kostolcu.

Takođe,  Krstanoski je istakao da će do kraja avgusta biti završena i četiri projekta za vodovodnu mrežu od strane JKP „Vodovod i kanalizacija“ , a do kraja jula projekti za 17 ulica za kanalizacionu mrežu.  Značajno je napomenuti da će rebalansom budžeta biti obezbeđena sredstva za još šest projekata čime će cela teritorija Gradske opštine Kostolac biti pokrivena vodovodnom i kanalizacionom mrežom.

Kada je reč o putnoj infrastrukturi Grad Požarevac je izdvojio više od 52 miliona dinaraza asfaltiranje ulica, ojačavanje kolovozne konstrukcije, izradu trotoara, a 14 miliona dinara izdvojeno je iz letnjeg održavanja, rekao je Krstanoski i dodao da se uskoro očekuje početak radova na asfaltiranju samog ulaza u Kostolac, tačnije ulice Trudbeničke i Bože Dimitrijevića.

Prema rečima gradonačelnika Požarevca jedna od glavnih kočnica u rešavanju određenih problema u Gradskoj opštini Kostolac su nerešeni pravno – imovinski odnosi.  Na rešavanju tih problema intenzivno se radi zahvaljujući dobroj saradnji sa JP „Elektroprivreda Srbije” i Vladom Republike Srbije.

„Veliki broj objekata, pa i objekat pijace, dobili smo na upravljanje i  predali Gradskoj opštini na korišćenje”, istakao je Spasović.

 

Bane Spasović

On je najavio početak završnih radova na obilaznici Požarevac i Kostolac, što će u znatnoj meri skratiti vreme putovanja između ova dva mesta i rasteretiti saobraćaj  koji prolazi starim putem kroz naseljena mesta između Požarevca i Kostolca.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top