A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Ljubitelji narodne tradicije okupili se u Topolovniku (FOTO) - kulinarstvo kultura folklor - kulinarstvo kultura
 Ljubitelji narodne tradicije okupili se u Topolovniku (FOTO)

Veliko Gradište

Događaji

Ljubitelji narodne tradicije okupili se u Topolovniku (FOTO)

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

„Sačuvajmo od zaborava“, kulinarsko – kulturna i turistička manifestacija, održana je proteklog vikenda u Topolovniku.

Najbolji svadbarski kupus na manifestaciji „Sačuvajmo od zaborava” pripremila je ekipa ,,Čičine delije” iz Rama. Drugo mesto pripalo je Lovačkoj sekciji Topolovnik, a treće mesto u kuvanju svadbarskog kupusa osvojila je ekipa iz Topolovnika ,,Russian Gang”.

Najbolji svadbarski kupus se kuva u Ramu

Najlepšu slatku pitu pripremilo je udruženje žena ,,Zlatna ruka” Đurakovo-Popovac, najlepšu slanu pitu pripremilo je Uduženje žena ,,Sestra Jelica” iz Malog Crnića. Najlepše slano jelo pripremile su članice Udruženja žena ,,Prelo” iz Lugavčine, a najlepšu štrudlu zavilo je Udruženje žena ,,Pomoravski vez” iz Osipaonice. Najlepšu pogaču umesile su žene iz Udruženja Prugovo.

Nagradu za najukusniji doručak dobilo je Udruženje žena ,,Gergine” iz Kobilja. Najlepši ručni rad izložile su članice Udruženja ,,Kolo srpskih sestara” iz Požarevca, najuređeniji štand opremilo je Udruženje žena ,,Ramski cvet” iz Rama, a najbogatiju trpezu Udruženje žena ,,Biskuplje“. Najstarija domaćica je iz Udruženja ,,Sveti Trifun” iz Saraorca, a najmlađa iz Udruženja ,,Vidovdan” iz Velikog Sela. Nagradu za najtradicionalnije jelo dobilo je Udruženje žena ,,Klenovnik”.

Praznik za gledanje i degustiranje

U okviru muzičkog programa nastupili su Kulturno-umetničko društvo iz Topolovnika i Ansambl narodnih igara i pesama „Vlastimir Pavlović Carevac“ iz Velikog Gradišta, kao i učenici osnovne škole ,,Ivo Lola Ribar” iz Topolovnika i mališani iz PU ,,Majski cvet”. Sve goste i sugrađane pozdravila je Sandra Paunović, predsednica Udruženja žena „Topolovčanke“.

„Sačuvajmo od zaborava”, manifestacija koju već tri godine uspešno organizuju članice Udruženje žena „Topolovčanke“, privlači veliki broj ljubitelja narodne tradicije, a Topolovčani joj se raduju i sa nestrpljenjem je iščekuju. Uz tradicionalne specijalitete i svadbarski kupus, veselo raspoloženje vladalo je među učesnicima koji su pripremili obilje ukusne hrane. Ulaznica na događaj bila je dobro raspoloženje, a veliko narodno kolo igralo se do dugo u noć. Udruženja među sobom sarađuju i tvrde da svaki novi događaj na kome zajedno nastupaju širi ljubav i prijateljstvo, a da je svako novo druženje događaj koji će dugo čuvati od zaborava“, istakla je Paunović.

Red hrane red folklora

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top