NA IZVORU DUHOVNOSTI I TRADICIJE: „Sestroljinski dani Preobraženja“

Požarevac

Događaji

NA IZVORU DUHOVNOSTI I TRADICIJE: „Sestroljinski dani Preobraženja“

Foto: Arhiva, plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

Prvi „Sestroljinski dani Preobraženja“ održani su 2001. godine i od tada održavaju se uvek 18. i 19. avgusta.

Prvog dana manifestacije, u nedelju od 10 sati, u crkvenoj porti počinje sa radom slikarska kolonija. U Crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg od 17 sati služiće se praznično bdenje.  Izložba slika biće dostupna posetiocima od 18:30 časova.

Svečano otvaranje manifestacije sa podizanjem zastave i izvođenjem državne himne zakazano je za 19 sati. Program na letnjoj sceni u porti manastira Sestroljin otvara mali ansambl KUD „Mladost”. Posetiocima će se obratiti organizatori, predstavnici crkve i gradske vlasti. Nakon „Sestroljinske zdravice“, autora Milije Radivojevića Baje, uslediće koncert narodnih igara KUD  „Mladost” Poljana sa gostima.

Drugog dana manifestacije, u 9 časova, počinje liturgija u crkvi poljanačkoj i osvešćenje grožđa. Uveče je na programu koncert narodne muzike gde će nastupiti Rade Jorović, Jovana Lazarević i Aleksandra Mladenović, uz orkestar Bobana Živkovića.

Organizatori manifestacije su MZ „Poljana”, KUD „Mladost” Poljana, Crkvena opština Poljana, Centar za kulturu Požarevac, grad Požaravac i Turistička organizacija Požarevac.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top