Nedinić:„Najveći poduhvat je rekontrukcija mosta i raskrsnice u centru grada“

Petrovac

Politika

Nedinić:„Najveći poduhvat je rekontrukcija mosta i raskrsnice u centru grada“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U prostorijama Opštinskog odbora SNS Petrovac na Mlavi održana je konferencija za medije na kojoj je Duško Nedinić, predsednik opštine i SNS u tom gradu, govorio o investicijama.

Infrastrukturni radovi su uglavnom izvođeni u saradnji sa Ministarstvom privrede, dok je većinu drugih radova podržala Kancelarija za javna ulaganja.

Ono što nas je sve  duže vreme opterećivalo, a što je bilo na listi hitnih intervencija, jeste škola u Kamenovu. Deca su zaista u očajnim uslovima boravila, bezbednost im je bila ugrožena. Zahvaljujući Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima uradiće se rekonstrukcija same škole i sportske sale, a biće izgrađena i kotlarnica. Pre nekoliko dana je završena javna nabavka. Vrednost radova je oko 106 miliona dinara. Opština je finansirala projektnu dokumentaciju za ambulantu u Šetonju, a radove će finansirati kancelarija. Vrednost je 33.662.080,oo dinara sa PDV-om. Krenuli smo i sa radovima na lokalnim putevima koji se finansiraju iz opštinskog budžeta i Ministarstva privrede. Već je urađen put Lopušnik – Bošnjak i deo ulice Petra Dobrnjca, tačnije trasa stare pruge i „Tršeni put“ u naselju Šetonje. Relativno skoro je urađen put za Zukvu, kao i trotoari kod marketa „Grin“, istakao je Nedinić.

Kao jednu od najvažnijih stvari koja će se u narednom periodu raditi Nedinić je istakao rekonstrukciju Opšte bolnice. Po projektu rekonstruisaće se interno odeljenje, hirurgija, staro grudno odeljenje, a izgradiće se vešernica. Kod Kancelarije za javna ulaganja je obezebeđeno četiri miliona evra za,a u toku godine se očekuje početak radova.

Definitivno najveći uspeh i poduhvat je početak rekontrukcije mosta i raskrsnice u centru grada. S obzirom da je stanje mosta pretilo da ugrozi bezbednost velikog broja ljudi, to je moralo biti na listi prioriteta“, naglasio je Nedinić.

On je još dodao da je izvođač dao garanciju kako bi bili obezbeđeni u slučaju kašnjenja sa izvođenjem radova.

Nažalost, jedna od najznačajnijih investicija u zadnjih trideset godina u opštini Petrovac, most kod bolnice i most kod „Košute“ su upotrebljeni u političke svrhe. Umesto da se radujemo što ćemo problem rešiti pre ili kasnije, jer taj most nije važan samo za građane Petrovca već i cele opštine, mi smo svedoci da se rekonstrukcija koristi u političke svrhe“, rekao je Nedinić tvrdeći da iza svega stoji opozicija predvođena SPS- om.

On je dodao da je zbog kiše i hladnih dana od januara do marta neki radovi nisu mogli da se izvode.

Građani moraju da znaju da Kancelarija za javna ulaganja ima svog predstavnika u komisiji koji diktira sve uslove kada su u pitanju tenderi, uslovi za tender i sve ono što je neophodno da se izabere izvođač.  Planiran rok završetka rekonstrukcije mosta je 21.jul. Molim građane da ne nasedaju na jeftine političke trikove. Biću prezadovoljan da se rekonstrukcija mosta završi do polovine avgusta ove godine“, kazao je Nedinić potencirajući da osim što se most nalazi na teritoriji Petrovca na Mlavi i što je opština bila zadužena za izradu projektne dokumentacije, opština nikakve više ingerencije nema.

 Dobra vest je i to, kaže, da je projektna dokumentacija za most kod „Košute“ gotova i da radovi počinju po završetku radova na mostu kod bolnice.

Nedinić naglašava da je ponosan na sve što je urađeno, ali istovremeno zajedno sa porodicom i kolegama trpi veliki pritisak od ljudi koji se, kako je rekao, navodno zalažu za javni interes građana.

To su pojedinci iz drugih opština, podržani ljudima koji su za 20 godina vlasti, uspeli jedino da opštinu dovedu do kraha i statusa najnerazvijenije . I to nije neargumentovana politička izjava. Činjenica je da nam je putna mreža bila ruinirana, da smo zatekli jednu jedinu srednju školu da prokišnjava, a pritom je više puta rekonstruisana, činjenica je da imamo divlju deponiju koja ne samo da je štetna po ljude i okolinu, već govori i o ugledu čitave opštine. Da li je potrebno navoditi Sportsku halu, koja se skoro dve decenije gradila, a upotrebnu dozvolu nema, i ko zna koliko je utrošeno sredstava. Isto tako je činjenica, da je za prethodne tri godine renoviran sam centar grada, da se putna mreža konstantno rekonstruiše, da je konkurisano kod Ministarstva rudarstva i energetike za rekontrukciju krova na zgradi Gimnazije, da se završava projekat za nov Centar za socijalni rad, da je završena i predata na saglasnost u Ministarstvo zaštite životne sredine projektna dokumentacija za sanaciju i rekultivaciju deponije, a uz to se radi projektna dokumentacija za izgradnju transfer stanice, tačnije, završen je idejni projekat, u toku je izrada projekta za građevinsku dozvolu. Radi se i na automatizaciji vodovodnog sistema, kako bi se izbegli gubici, rekontrukcija i proširenje postojeće vodovodne mreže“, rekao je danas Nedinić i poručio da su vrata njegove kancelarije i ostalih optinskih institucija otvorena za sve predloge za dobrobit opštine i javni interes. Ali, dodao je, ako je cilj dolazak na vlast, to se neće desiti mimo zakona i Ustava. Najavio je da će do kraja mandata nastojati da učini sve što može za opštinu u kojoj je rođen i živi.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top